Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Terrazas de los Andes Chardonnay

Witte Wijn

Terrazas de los Andes Chardonnay
  • Terrazas de los Andes Chardonnay
  • Terrazas de los Andes Chardonnay

Terrazas de los Andes Chardonnay

Witte Wijn

Wijnhuis / merkTerrazas de los Andes
DruivensoortChardonnay
LandArgentinië
RegioMendoza
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14.5%
Oogstjaar2015
EAN7790975003986
Out of stock

De druiven voor de Terrazas Chardonnay groeien op 1200 meter boven zeeniveau in het district Tupungato en gedijen goed in de koele hoogten. De druiven worden met de hand geoogst uit geselecteerde wijngaarden. De wijn heeft een karakteristieke zuurgraad en frisheid die mooi in balans is met de complexe stijl en aromatische intensiteit vol fruit. 
 
2015 was een atypisch jaar voor de Mendoza regio, maar met een excellente oogst voor de witte wijnen. De ontwikkeling van de knoppen was vroeger dan gebruikelijk en na een ongewoon vochtige zomer eindigde ook de oogst bijna 3 weken eerder, op 10 April 2014. Door de hoge vochtigheid was er extra werk in de wijngaarden nodig om de gezondheid en ideale rijpheid van de druiven te garanderen. De wijn is voor 50-60% vergist en gerijpt in houten vaten, 1st en 2nd fill, de overige wijn is opgevoed in rvs tanks. De wijn is in november 2014 gebotteld. 
 
Terrazas Chardonnay 2015 is een zeer expressieve botteling, vol typische chardonnay karakteristieken van wit fruit, florale en tropische tonen met een mooie ruggengraat dankzij de verfrissende aciditeit.   

 

Proefnotitie

Kleur: Geel met gouden accenten.

Geur: De complexe neus onthult in eerste instantie een fris en intens fruitig karakter met witte perzik, ananas en citroenschil, gecombineerd met witte roos en brioche. Eronder liggen subtiele aroma’s van hazelnoot en vanille.

Smaak: Elegant, vol en fruitig. Een perfecte balans tussen de fluweelzachte textuur en de krachtige aciditeit.  

Conclusie: Een complexe, aromatische wijn. Rijk en verfrissend. 

 

De Terrazas Chardonnay kan als aperitief gedronken worden, maar is ook heerlijk in combinatie met elegante gerechten. Bijvoorbeeld met gesauteerde garnalen in een groene salade met mango, zachte geitenkaas en geroosterde amandelen, of gestoofde varkensschouder met zoete aardappelpuree, peer en karamel of bij een dessert van honing panna cotta ijs en pistachenootjes. 

Terrazas de los Andes Chardonnay

Terrazas de los Andes Chardonnay