Louis Jadot Beaune Grèves 1er Cru 'Le Clos Blanc' Domaine Gagey

Witte Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Louis Jadot
Druivensoort
Chardonnay
Land
Frankrijk
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2013
EAN
3535927815101
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 64,95 (incl. BTW)

  

- +

Voeg toe aan vergelijken

Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 150 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat zo’n 300 wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadotstijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.

Klimaat/Terroir

Een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodem bestaat uit zanderige, kleine stenen.

Vinificatie 

De druiven worden handmatige geoogst en vervolgens vergist in houten vaten. Daarna rijpt de wijn 14 tot 18 maanden, eveneens in eikenhouten vaten.

Druiven

Chardonnay.

Geur & Smaak

Een ongebruikelijke exotische smaak. Vol, rijk en kruidig met brede fruitschakeringen en een exceptionele diepte. Daarnaast tonen van amandelen, mineraliteit en toast.

Serveersuggestie

Ideale begeleider van gastronomische bereidingen van kabeljauw, tarbot en zeewolf met romige sauzen. Onder de juiste omstandigheden kan de wijn minimaal 7 jaar worden bewaard.

Weetje

Grèves is de Franse benaming voor zanderige kleine stenen en de naam van de wijngaard refereert dus aan de bodemgesteldheid.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0