Louis Jadot Couvent des Jacobins Chardonnay 37.5cl

Witte Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Louis Jadot
Druivensoort
Chardonnay
Land
Frankrijk
Inhoudsmaat
0.375 liter
Alcoholpercentage
12.5%
Oogstjaar
2013
EAN
3535926005015
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 150 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat zo’n 300 wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadot-stijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.

Klimaat/Terroir

Een landklimaat met warme zomers en koude winters, met zanderige en granieten grondsoorten.

Vinificatie 

De druiven worden deels vergist en gerijpt op eiken vaten.

Druiven

Chardonnay. 

Geur & Smaak

Een harmonieuze wijn met een fruitigheid van aroma’s van perzik, peer en grapefruit. Daarnaast subtiele tonen van boterbloemen en vanille.

Serveersuggestie

Te serveren bij charcuterie, visgerechten, schelp- en schaaldieren en bij geitenkaas.

Weetje

De naam Couvent des Jacobins is afkomstig van het voormalige Jacobijnerklooster in het stadshart van Beaune, waar ook de bijzondere, oude wijnen van Jadot opgeslagen zijn.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0