Cloudy Bay Te Koko Sauvignon Blanc

Witte Wijn

Meer details

Druivensoort
Sauvignon Blanc
Land
Nieuw-Zeeland
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2014
EAN
9418408040015
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Vergeet alles wat je weet over Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc. Cloudy Bay heeft de regels overboord gezet en een uitzonderlijke Sauvignon Blanc gemaakt met wilde vergisting en een rijping in oude Franse eiken vaten van minimaal één jaar. De druiven voor deze wijn komen uit vier zorgvuldig gekozen wijngaarden in Rapaura, Brancott en Renwick, enkele van Cloudy Bays oudste wijngaarden. De ondergrond van waterdoorlatend grind is uitermate geschikt voor de teelt van Sauvignon Blanc. De resulterende wijn is intens met veel verfijning en een rijp aromatisch profiel.  
 
Door een warme septembermaand vormden de knoppen zich twee weken eerder dan in 2013. De vroege groei duidde op een recordaantal trossen, waardoor grondige uitdunning nodig was om de kwaliteit van het fruit te maximaliseren. De verdere ontwikkeling van druiven was probleemloos met een mooie gelijktijdige rijping. De oogst was kort, van 1 tot en met 6 april, waarbij ’s nachts geplukt werd om de aciditeit en aromatische puurheid optimaal te behouden.  Na een vatrijping van 1,5 jaar is de wijn in november 2015 gebotteld met een alcoholpercentage van 13.7%.

 

Proefnotitie

Kleur: Een mooie zachtgele kleur dankzij minimaal 1 jaar rijping op oude Franse eikenhouten vaten.

Geur: De wijn ontvouwt zich in een complex bouquet met citrus- en steenfruit, aangevuld met meer tropische florale tonen. Grapefruit en witte nectarine vormen een fris contrapunt tegen de rijkere tonen van lemon curd en bijenwas.  

Smaak: Het palet heeft een duidelijke focus met een strak begin en een gaandeweg opbouwende textuur door de rijping in eikenhout en op gistcellen. De smaak is een samensmelting van nectarine, geglaceerd fruit en een subtiele eiken rokerigheid, met meer florale tonen van jasmijn, kamperfoelie en pollen op de achtergrond.  

Conclusie: Een levendige, frisse finish van een uitzonderlijke, rijke wijn. 

 

Cloudy Bay Te Koko komt het best tot z’n recht bij een serveertemperatuur tussen 10 en 12 graden Celsius. De wijn heeft nog zeker tien jaar rijpingspotentieel. 
 
Te Koko 2014 gaat schitterend samen met verse zeevruchten. De rijke textuur en aciditeit van de wijn passen perfect bij vette vis, zoals zalm uit de Marlborough Sounds. 

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0