Château Les Fontenelles Côtes de Bergerac Sec

Witte Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Château Les Fontenelles
Druivensoort
Sauvignon, Sémillon, Muscadelle
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
12.5%
Oogstjaar
2019
EAN
3770001308005
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 6,45 (incl. BTW)

  

- +

Nicolas Bourdil is de derde generatie wijnbouwers bij Château les Fontenelles. Toen hij 21 jaar oud was besloot hij de wijnen te verbouwen en vinifiëren op het Château, wat een echte transformatie bleek te zijn.

Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen, al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer. Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief dusdanig hoogwaardig product kunnen maken, waar velen Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles. Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pitoreske regio van Perigord, op een magnifique plateau in het zuid westen van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.

Het geheim van de finesse en het fruit van deze schitterende droge wijn schuilt in het bereidingsproces, namelijk de 'elevage sur lie', oftewel de droesem die ontstaat door het afsterven van gistcellen. De assemblage bestaat uit Sauvignon Blanc, aangevuld met Sémillon druiven.

Groengeel, parelmoer van glans. Impressies van witte perzik, appel en peer. Heel fris en pittig in de mond en met tonen van citrus en limoen.

Prachtig als aperitief, maar ook heerlijk in combinatie met visgerechten zoals coquilles.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0