Clément Pierre-Alexandre Menetou-Salon

Witte Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Domaine de Châtenoy
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Land
Frankrijk
Regio
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
14%
Oogstjaar
2015
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Menetou-Salon kent eigenlijk twee smaakstijlen. Van de droge steen- en kalkrijke grond komen strakke wijnen met lengte, van de kalkhoudende kleibodems komen fruitige, soepele wijnen. Tot de laatste categorie behoren de wijnen van Pierre en Isabelle Clément en sinds kort hun dochter Anne die samen het bedrijf runnen. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van Menetou-Salon. Nu zijn het Isabelle en Pierre Clément die het bedrijf runnen, inmiddels de vijftiende generatie.

Klimaat/Terroir

Het klimaat is gematigd. De bodems bestaan uit kalkhoudende klei bezaaid met clusters van kleine fossiele oesterschelpen: argilo-calcaire du Kiméridgien.

Vinificatie

Voor deze speciale cuvée worden zeer rijpe druiven, afkomstig van dertig tot vijftig jaar oude stokken, gebruikt. Zo ontstaat een zeer geconcentreerde most. Vergisting vindt vervolgens plaats in eiken vaten waarvan jaarlijks de helft wordt vernieuwd.

Druiven

Sauvignon Blanc.

Geur & Smaak

Zoete sinaasappel, marmelade, honing en vers gesneden bloemen.

Serveersuggestie

Volle vis-, witvlees- en schaaldiergerechten alsmede gevogeltelever.

Weetje

De ‘Pierre Alexandre’ ontwikkelt zich prachtig op fles. Tip: bewaar eens enkele flessen een paar jaar!

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0