Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Elgin Vintners Chardonnay Sixth Edition

Witte Wijn

Elgin Vintners Chardonnay Sixth Edition
  • Elgin Vintners Chardonnay Sixth Edition
  • Elgin Vintners Chardonnay Sixth Edition

Elgin Vintners Chardonnay Sixth Edition

Witte Wijn

Wijnhuis / merkElgin Vintners
DruivensoortChardonnay
LandZuid-Afrika
RegioElgin
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2013
EAN6009814430229
Out of stock

Elgin Vintners

De naam en het logo geven al aan dat dit een winery met een verhaal is. Het is een samenwerkingsverband van zes druiventelers: Derek Corder, Max Hahn, Alastair Moodie, James Rawbone-Viljoen, Rob Semple en Nicky & Paul Wallace. Ze hadden en hebben allemaal een fruitboomgaard in de Elgin regio en ze zijn allemaal wijngek. Naast de peren en appels hebben ze dus wijngaarden en tot 2005 leverden ze die druiven af aan andere estate’s. Die druiven waren zeer gewild, omdat het een koel gebied is, zeer geschikt voor wijnbouw. Nu maken ze samen wijn.

De Wijngaard

De naam en het logo geven al aan dat dit een winery met een verhaal is. Het is een samenwerkingsverband van zes druiventelers: Derek Corder, Max Hahn, Alastair Moodie, James Rawbone-Viljoen, Rob Semple en Nicky & Paul Wallace. Ze hadden en hebben allemaal een fruitboomgaard in de Elgin regio en ze zijn allemaal wijngek. Naast de peren en appels hebben ze dus wijngaarden en tot 2005 leverden ze die druiven af aan andere estate’s. Die druiven waren zeer gewild,omdat het een koel gebied is, zeer geschikt voor wijnbouw. Nu maken ze samen wijn, de eerste wijn was een sauvignon blanc 2005 ‘first edition’. Er worden ook rode wijnen gemaakt. Voor het maken van de wijn zoekt de groep een expert wijnmaker voor elke specifieke wijn.

In dit geval is het beter te spreken over wijngaarden, want de druiven kwamen van drie verschillende percelen. Uiteraard alle drie in het Elgin gebied. Dit is een der meest veelbelovende gebieden, omdat het een koel klimaat heeft (dichtbij de Atlantische Oceaan en False Bay), goede grond, hoog gelegen (tussen 210 en 600 meter) en meer regen dan gemiddeld. Die regen is belangrijk om de wijngaarden geen waterstress te bezorgen. Tot enkele jaren geleden waren er nauwelijks wijngaarden, alleen appels en peren. Maar enkele pioniers zagen de mogelijkheden van het gebied in en zijn begonnen met planten rond 2000. Die wijngaarden beginnen nu kwaliteit op te leveren en dat zal in de toekomst alleen maar beter worden.

De Wijn

Kleur: vol goudgeel

Geur: open, vol, zuivel, vanille, bloesem, limoen en grapefruit

Smaak: zuiver, heel vol en krachtig, maar ook fris (citrusfruit)

Houdbaar: op dronk, kan verder rijpen tot zeker eind 2019

Lekker bij: niet bedoeld om zonder eten te drinken, wel bij volle vissoorten als zalm en tong, schaal- en schelpdieren, romige kaas, gevogelte als kalkoen

Elgin Vintners Chardonnay Sixth Edition

Elgin Vintners Chardonnay Sixth Edition