Tanagra Colombard

Witte Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Tanagra
Druivensoort
Colombard
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
11.5%
Oogstjaar
2019
EAN
712038111046
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 11,95 (incl. BTW)

  

- +

Over het wijnhuis Tanagra

Voor Robert en Anette Rosenbach kwam een lang gekoesterde droom uit toen zij het fraaie landgoed Tanagra vonden, middenin de prachtige McGregor vallei, omgeven door wijngaarden, fynbos en een mystieke bergketen. De gigantisch grote wilde vijgenboom die op het wijngoed staat, is de naamgever van het huis. Tanagra is het Khoisan woord voor ‘grote schaduw’. En die is hard nodig als je op deze historische boerderij en in de wijngaarden middenin de zomer aan het werk bent. Robert en Anette verhuisden in 2009 vanuit Duitsland naar deze oase en hebben de farm omgetoverd tot een florerende schoonheid waar ecologie en economie samen komen: het beste van de natuur en haar producten in harmonie.

De ‘boutique winery’ Tanagra maakt een exclusieve serie met de hand geoogste en gemaakte wijnen De focus ligt op wijnen van één wijngaard, met de typiciteit van naar fynbos geurend terroir in dit deel van de Kleine Karoo. De wijngaarden liggen direct naast het Vrolijkheid Nature Reserve, omgeven door wild fynbos en sappige vetplanten (Karoo). De wijnen zijn hierdoor uniek en uitermate aromatisch. Wijn maken op Tanagra begint in de wijngaarden, met minimale interventie, om wijnen te maken zoals de natuur ze bedoeld heeft.

Tanagra is lid van de Biodiversity & Wine Initiative (BWI) en heeft zich aan de eisen die hierbij horen verbonden. Dit betekent duurzaam boeren en wijn produceren. Grote delen van de wijnboerderij staan nu onder natuurbehoud om ervoor te zorgen dat de biodiversiteit in de Kaapse wijnlanden behouden blijft.

Over deze wijn

Een levendige en ongebruikelijk droge Colombard van oude stokken van één wijngaard (single vineyard). Colombard is een druif met hoge opbrengsten, die het fantastisch doet in de McGregor vallei. Hoewel de Colombard in deze regio normaliter als een gemakkelijk drinkbare, lichte, halfzoete wijn op de markt wordt gebracht, wijkt de Tanagra Colombard hier totaal van af. De oude stokken zorgen voor een kleinere, maar kwalitatief veel betere opbrengst. Daarnaast wordt bij Tanagra een speciale snoeiwijze toegepast, die de opbrengsten verder reduceert. De jonge wijn rijpt 6 maanden op de fijne lies en 1 maand in gebruikte vaten voor botteling. Het resultaat is een serieuze en elegante frisdroge wijn met nuances van tropisch fruit, afgerond met een vleugje hout. Heerlijk om nu van te genieten of de aankomende 3 jaar.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0