Gustave Lorentz Cuvée des Asperges

Witte Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Gustave Lorentz
Druivensoort
Auxerrois (85%), Pinot Blanc (15%)
Regio
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13%
Oogstjaar
2020
EAN
3328779900312
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.

Klimaat & Terroir

Relatief warm en zonnig klimaat. De wijngaarden liggen in de Haut-Rhin rond het plaatsje Bergheim. De bodems bestaan uit klei en kalk.

Vinificatie

De vergisting vindt plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks.

Druiven

Auxerrois (85%), Pinot Blanc (15%).

Geur & Smaak

Expressief en floraal met fruitige aroma’s van verse perzik, een mooie mineraliteit, frisse zuren en een subtiel bittertje.

Serveersuggestie

Kan heel wat bereidingen van asperges aan en blijft fier overeind bij wat meer vet, kruiden of specerijen. Behalve bij asperges ook lekker bij vis, wit vlees en gevogelte.

Weetje

Voor vintage 2020 is gekozen voor een 85% auxerrois en 15% pinot blanc. Auxerrois zorgt voor body en pinot blanc voor mineraliteit.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0