George Gustav Huff Niersteiner Schloss Schwabsburg Riesling Beerenauslese 37.5cl

Zoete Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Georg Gustav Huff
Druivensoort
Riesling
Land
Duitsland
Inhoudsmaat
0.375 liter
Alcoholpercentage
7%
Oogstjaar
2013
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 17,95 (incl. BTW)

  

- +

Voeg toe aan vergelijken

Tussen Nackenheim en Nierstein bevindt zich langs de Rijn en meer in het binnenland, tot Schwabsburg, de zogenaamde “Roter Hang” (rode helling) die als “Filetstück” in Rheinhessen geldt.
De naam is afgeleid van de bodemsoort “Rotliegendes”, een mengsel van kalk en zand/klei, roodgekleurd door ijzer. Hier wordt het in de zomer zeer warm: de voedingrijke bodem wordt door zijn kleur snel verhit, de warmte blijft tussen de wijnstokken hangen en de enorme watermassa van de Rijn reflecteert overdag veel zonlicht en functioneert ’s nachts als verwarming. Deze bijzondere geografische plek levert met name fruitig-frisse rieslings op met fijne vruchtaroma’s (perzik en abrikoos).
Vader Dieter Huff investeerde hier in het verleden in een aantal percelen in de gerenommeerde wijngaarden Hipping en Pettenthal, maar spannender is eigenlijk de meer in het binnenland gelegen wijngaard Schloß Schwabsburg.
De hier geldende invloed (=droogte) van het landklimaat leidt namelijk tot lage opbrengsten (in 2005 bijvoorbeeld slechts 25 hl/ha) en levert behoorlijk gespierde wijnen met tropische fruitaroma’s op. De minerale structuur van de bodem en iets frissere nachten resulteren echter in fijne zuren, zodat de wijnen niet te zwaar overkomen.

12 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0