Bélingard Bergerac Blanc Moelleux

Zoete Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Château Bélingard
Druivensoort
95% Sémillon, 5% Sauvignon Gris
Land
Frankrijk
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
12%
Oogstjaar
2018
EAN
3296511660759
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Omschrijving

De wijn is op zeer lage temperatuur vergist en daarna gekoeld om de gisting te stoppen. Het resultaat is een frisse, lichtzoete wijn met tonen van wit fruit.

Extra informatie Château Bélingard

De familie De Bosredon woont al sinds het begin van de 19e eeuw op Château Bélingard in het hart van de Dordogne vallei in het gebied van de Bergerac en Monbazillac wijnen.

Joseph-Rose Sainte claire Clauzel, één van de voorouders van Laurent De Bosredon, de huidige eigenaar van Château Bélingard, heeft het allereerste perceel van de huidige wijngaarden gekregen van zijn vrouw, Manon Maloriac-Lagrange. Zij gaven het weer door aan hun zoon. En zo ging het steeds: het landgoed werd van vader op zoon of dochter doorgegeven. Aan het eind van de 19e eeuw behoorden de wijngaarden van de Bosredon familie tot de beste uit de streek. In 1908 trouwde Blanche Brus de La Brinie, één van de afstammelingen met Paul, Comte de Bosredon, die de exploitatie overnam. Daarna volgde Pierre, zijn zoon en uiteindelijk Laurent, zijn kleinzoon en de huidige eigenaar. Intussen zijn de wijngaarden flink uitgebreid.

Het Château ligt op de heuvels van de linkeroever van de vallei. De wijngaarden vallen sinds 1937 onder de appellaties Monbazillac en Bergerac. Op een bodem van klei-kalk en klei-kiezel hebben de wijnstokken zich zeer goed aangepast aan het gematigde klimaat op 45 graden noorderbreedte. De druivensoorten die er verbouwd worden zijn Sauvignon, Sémillon en Muscadelle voor de witte wijnen en Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec voor de rode wijnen. Laurent De Bosredon bewaart de beste tradities en adopteert de allernieuwste technieken, waardoor deze wijnen mooi in blans zijn, met een frisheid en volheid die zo karakteristiek zijn voor de grote, klassieke Franse wijnen.

10 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0