Peter Mertes Nachtgold Eiswein 37.5cl

Zoete Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Peter Mertes
Druivensoort
Silvaner
Inhoudsmaat
0.375 liter
Alcoholpercentage
10%
Oogstjaar
2018
EAN
4003301089121
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 16,95 (incl. BTW)

  

- +

Over het wijnhuis Peter Mertes

In 1924 richtte wijnmaker Peter Mertes in het kleine dorpje Minheim aan de Moezel het naar hem genoemde wijnhuis op. Zijn familie verbouwde al meer dan 600 jaar druiven aan Moezel; Peter Mertes vond het echter tijd worden om onder eigen naam wijn te gaan produceren.

De bekende wijngebieden rond Bernkastel en Piesport vormden de basis van het bedrijf. In de vijftiger jaren werd het werkterrein, onder leiding van schoonzoon dr. Gustav Willkomm uitgebreid tot bekende wijngebieden in Rheinhessen (Nierstein, Oppenheim, Bingen, Mainz) en wat later ook de Pfalz.

De visie die Peter Mertes in 1924 voor ogen had, staat tot op de dag van vandaag nog hoog in het vaandel: wijnen met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding leveren. Inmiddels is Peter Mertes uitgegroeid tot een bedrijf met enkele honderden medewerkers, dat wijnen verkoopt in bijna 60 landen over de gehele wereld.

Over deze wijn

Druiven voor deze Eiswein worden pas geoogst als de thermometer een temperatuur van min 7 graden of kouder aangeeft. Na de oogst worden de druiven onmiddellijk geperst, om ervoor te zorgen dat de ijskristallen achterblijven in de pers en dat enkel het geconcentreerde druivensap opgevangen wordt. Dat bevriest immers minder snel dan water, door het hoge suikergehalte. Het resultaat is een levendige wijn met frisse zuren en een overdaad aan aroma's van citrusfruit, perzik, abrikoos en honing. 

Gerechten

Tarte tatin, crème brûlée en fruit desserts.

8 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0