Peter Mertes Nachtgold Trockenbeerenauslese 37.5cl

Zoete Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Peter Mertes
Druivensoort
Silvaner
Regio
Inhoudsmaat
0.375 liter
Alcoholpercentage
9%
Oogstjaar
2018
EAN
4003301074448
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 15,95 (incl. BTW)

  

- +

Over het wijnhuis Peter Mertes

In 1924 richtte wijnmaker Peter Mertes in het kleine dorpje Minheim aan de Moezel het naar hem genoemde wijnhuis op. Zijn familie verbouwde al meer dan 600 jaar druiven aan Moezel; Peter Mertes vond het echter tijd worden om onder eigen naam wijn te gaan produceren.

De bekende wijngebieden rond Bernkastel en Piesport vormden de basis van het bedrijf. In de vijftiger jaren werd het werkterrein, onder leiding van schoonzoon dr. Gustav Willkomm uitgebreid tot bekende wijngebieden in Rheinhessen (Nierstein, Oppenheim, Bingen, Mainz) en wat later ook de Pfalz.

De visie die Peter Mertes in 1924 voor ogen had, staat tot op de dag van vandaag nog hoog in het vaandel: wijnen met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding leveren. Inmiddels is Peter Mertes uitgegroeid tot een bedrijf met enkele honderden medewerkers, dat wijnen verkoopt in bijna 60 landen over de gehele wereld.

Over deze wijn

Een Trockenbeerenauslese biedt een onvergetelijke ervaring: volzoet maar tegelijk zeer verfijnd, laag in alcohol, met tonen van honing, geconfijt fruit, ananas en die onmiskenbare maar tegelijk haast ondefinieerbare charme van een wijn, gemaakt van door edele rotting verschrompelde druifjes. Wordt alleen in heel grote jaren, met een lang, warm najaar gemaakt, in heel kleine hoeveelheden.

Gerechten

Desserts, vruchtencake, of after dinner, als meditatieve wijn.

9 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0