Peter Mertes Nachtgold Beerenauslese 37.5cl

Zoete Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Peter Mertes
Druivensoort
Silvaner, Ortega, Huxelrebe, Weissburgunder
Inhoudsmaat
0.375 liter
Alcoholpercentage
8%
EAN
4003301089145
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 12,95 (incl. BTW)

  

- +

Over het wijnhuis Peter Mertes

In 1924 richtte wijnmaker Peter Mertes in het kleine dorpje Minheim aan de Moezel het naar hem genoemde wijnhuis op. Zijn familie verbouwde al meer dan 600 jaar druiven aan Moezel; Peter Mertes vond het echter tijd worden om onder eigen naam wijn te gaan produceren.

De bekende wijngebieden rond Bernkastel en Piesport vormden de basis van het bedrijf. In de vijftiger jaren werd het werkterrein, onder leiding van schoonzoon dr. Gustav Willkomm uitgebreid tot bekende wijngebieden in Rheinhessen (Nierstein, Oppenheim, Bingen, Mainz) en wat later ook de Pfalz.

De visie die Peter Mertes in 1924 voor ogen had, staat tot op de dag van vandaag nog hoog in het vaandel: wijnen met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding leveren. Inmiddels is Peter Mertes uitgegroeid tot een bedrijf met enkele honderden medewerkers, dat wijnen verkoopt in bijna 60 landen over de gehele wereld.

Over deze wijn

De Beerenauslese is iets zoeter dan de Auslese, maar minder zoet dan de Eiswein en Trockenbeerenauslese. In vergelijking met veel andere dessertwijnen heeft de Beerenauslese een relatief laag alcoholgehalte. De druiven worden zeer rijp en met de hand geplukt. Het resultaat is een wijn met aroma's van honing en abrikoos. In de smaak een mooie balans tussen zoet en zuur, opgevolgd door een lange afdronk.

Gerechten

Desserts, pittige Aziatische gerechten, milde en zachte kazen.

9 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0