Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Black Cottage Sauvignon Blanc

Witte Wijn

 Black Cottage Sauvignon Blanc
  •  Black Cottage Sauvignon Blanc
  •  Black Cottage Sauvignon Blanc

Black Cottage Sauvignon Blanc

Witte Wijn

Wijnhuis / merkBlack Cottage
DruivensoortSauvignon Blanc
LandNieuw-Zeeland
RegioMarlborough
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2016
EAN9421901115050
Out of stock

Wijnhuis Black Cottage is gelegen in het hart van Wairau Valley in Marlborough op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Na 22 oogsten in het buitenland – waaronder Chili en Corsica – werkt David Clouston in deze inspirerende thuisomgeving in alle rust aan de creatie van zijn eigen wijnen. Wijnen met “gusto”, zoals David zelf zegt. Modern, eigenzinnig en gemaakt van druiven afkomstig uit speciaal geselecteerde percelen. Black Cottage maakt bijzondere wijnen met tegelijkertijd een hoge doordrinkfactor. Wijnen die bovendien duurzaam zijn geproduceerd. Dat ze daar zelf ook graag van genieten, is geen geheim. David brengt graag tijd door met zijn familie en nodigt met grote regelmaat vrienden uit voor een zomerse BBQ. Het motto van David zal dan ook geen verbazing wekken: “Welcome to the Black Cottage, you will not want to leave!”.

Klimaat/Terroir

Zeeklimaat met veel zon en zeer lange zomers met warme dagen en koele nachten. De druiven zijn afkomstig van geselecteerde wijngaarden in Wairau Valley. De bodem bestaat daar uit Greywacke-stenen (donkere, harde zandsteen), slib, zand en leem.

Vinificatie

De druiven worden ’s ochtends vroeg geoogst en koel vergist in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 3 maanden op de gistcellen voordat hij wordt gebotteld.

Druiven

Sauvignon Blanc.

Geur & Smaak

Klassieke sauvignon uit Marlborough met stuivende aroma’s van passievrucht, kruisbes, limoen en zoete basilicum. De smaak is puur, fruitig en geconcentreerd levendige zuren en een lange, sappige afdronk.

Serveersuggestie

Verfrissend aperitief en begeleider van alles wat uit zee komt, salades, verfijnde voorgerechten en Thaise roerbakgerechten met groenten en vis of kip.

Weetje

Black Cottage is geïnspireerd op de gezellige avonden die vrienden regelmatig bij David Clouston en zijn vrouw doorbrengen op de gelijknamige boerderij. De naam is bedacht door vrienden die de wijnen met die avonden in de cottage associëren.

 Black Cottage Sauvignon Blanc

Black Cottage Sauvignon Blanc