Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Cape Mentelle Sauvignon Blanc Semillon

Witte Wijn

Cape Mentelle Sauvignon Blanc Semillon
  • Cape Mentelle Sauvignon Blanc Semillon
  • Cape Mentelle Sauvignon Blanc Semillon

Cape Mentelle Sauvignon Blanc Semillon

Witte Wijn

Wijnhuis / merkCape Mentelle
DruivensoortSauvignon Blanc, Semillon
LandAustralië
RegioMargaret River
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2016
EAN9314500095246
Out of stock

De witte wijnen van Cape Mentelle zijn puur, fris en levendig. Ze reflecteren de sterke maritieme invloed op het terroir. Cape Mentelle is de grootste producent van de Sauvignon Blanc Semillon blend in de regio. De druiven worden ’s nachts geplukt, door de koelere temperaturen blijft de frisheid en levendigheid optimaal behouden. Vergisting vindt grotendeels plaats in rvs tanks. 8% van de blend vergist in een combinatie van nieuwe en gebruikte Franse eikenhouten vaten. De wijn heeft vier maanden op z’n gist gerijpt en is in juli 2016 gebotteld op 13% alcohol. De opmerkelijke intensiteit van de fruitsmaken sluit goed aan bij de structuur en body die de Cape Mentelle stijl kenmerken. 
 
De assemblage van de 2016 vintage is 57% Sauvignon Blanc en 43% Semillon. Het merendeel van de druiven is afkomstig uit de koelere zuidelijke helft van de regio, onder andere uit de Crossroads en Chapman wijngaarden. Na een droge winter en gematigd warme zomer moest de eerste oogst 10 dagen uitgesteld worden vanwege ongebruikelijke regenval eind januari. Door de relatief koele temperaturen zijn de aroma’s van de witte druiven zeer goed bewaard gebleven; de Sauvignon Blanc met haar gewaagde aciditeit en primaire fruitsmaken, de Semillon met een mooie rijke textuur.  

 

Proefnotitie

Kleur: Bleek strokleurig met groene tinten. 

Geur: Herkenbare sauvignon invloeden van cassisknoppen, jeneverbes en zwarte peper, gevolgd door breed geschakeerde en complexe fruitaroma’s, zoals witte grapefruit, lychee en passievrucht, met een vleugje jasmijn.

Smaak: Sappig, afgemeten en licht ziltig met tonen van passievrucht en citrus. De wijn heeft veel vinositeit en persoonlijkheid met smaken die doen denken aan goede absinth, verse gember en gentiaanbitter, in balans gehouden door tonen van honing en de romige textuur van de semillon.

Conclusie: Een uitzonderlijk lange afdronk. 

 

De Sauvignon Blanc Semillon is jong en fris op z’n best. Het is een heerlijke aperitiefwijn, maar kan ook goed gecombineerd worden met lichte gerechten, krabkoekjes, verse oesters of warme bruschetta met buffelmozzarella. Maar door de sterke persoonlijkheid van de wijn past hij ook goed bij stevigere kazen zoals 24 maanden gerijpte Parmezaan. 
 

Cape Mentelle Sauvignon Blanc Semillon

Cape Mentelle Sauvignon Blanc Semillon