Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Losada Bierzo Godello

Witte Wijn

Losada Bierzo Godello
  • Losada Bierzo Godello
  • Losada Bierzo Godello

Losada Bierzo Godello

Witte Wijn

Wijnhuis / merkLosado Vinos de Finca
DruivensoortGodello
LandSpanje
RegioBierzo
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2016
EAN8437009095324
Out of stock

Helemaal in het noordwestelijke deel van Castilië-Leon, tegen het Galicische Valdeorras aan, ligt wijnstreek Bierzo. De regio dankt zijn goede reputatie aan zijn sappige wijnen gemaakt van herontdekte lokale druiven. De witte wijnen worden gemaakt van godello en de rode wijnen van mencía. Losada Vinos de Finca is een recent gestarte onderneming in het dorp Cacabelos, in het hart van de Bierzostreek. Hier worden de eerste single vineyard wijnen van de wijnregio gemaakt. De stijl van deze wijnen wijkt af van de klassieke Bierzo’s in de zin dat de wijnmakers van Losada kiezen voor vinificatie van wijnen die gekenmerkt worden door een soepele, elegante structuur waarin de invloed van hout niet dominant is.

Klimaat/Terroir

Mediterraan, maar duidelijk met koele Atlantische invloeden. De wijngaarden liggen op 550 meter hoogte. De bodem bevat veel leisteen.

Vinificatie

De druiven worden ontsteeld en licht gekneusd. Na een koude schilinweking van 24 uur volgt de vergisting in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. 80% van de wijn rijpt op de ‘lie’ in de RVS tanks, 20% in grote vaten van Frans eikenhout.

Druiven

Godello.

Geur & Smaak

Lichtgele wijn met goudkeurige reflecties. Veel complexiteit en aroma’s van witte bloemen, verfijnd wit fruit zoals peer, anijs, zoethout en venkelzaad. Mooie structuur, frisse zuren en een mineralige afdronk.

Serveersuggestie

Veelzijdige wijn die met allerlei gerechten combineert. Onder meer bij kruidige gerechten met eend, varkensvlees (bacon!), geitenkaas, kip, vis, garnalen en krab. Ook lekker bij sushi.

Weetje

Ondanks de populariteit van Godello, vertegenwoordigt dit druivenras slechts 4% van de witte druiven die in Bierzo staan aangeplant.

Losada Bierzo Godello

Losada Bierzo Godello