Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Blanc

Witte Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Domaine de Châtenoy
Druivensoort
Sauvignon Blanc
Land
Frankrijk
Regio
Loire
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2015
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Menetou-Salon kent eigenlijk twee smaakstijlen. Van de droge steen- en kalkrijke grond komen strakke wijnen met lengte, van de kalkhoudende kleibodems komen fruitige, soepele wijnen. Tot de laatste categorie behoren de wijnen van Pierre en Isabelle Clément. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van Menetou-Salon. Nu zijn het Isabelle en Pierre Clément die het bedrijf runnen, inmiddels de vijftiende generatie.

Klimaat/Terroir

Het klimaat is gematigd. De bodems bestaan uit kalkhoudende klei bezaaid met clusters van kleine fossiele oesterschelpen: argilo-calcaire du Kiméridgien.

Vinificatie

De druiven worden per wijngaard met eigen gistcellen gevinifieerd in RVS. Daarna vindt de assemblage plaats. Aansluitend rijpt de wijn op zijn gistbezinksel, om in april volgend op het oogstjaar gebotteld te worden.

Druiven

Sauvignon Blanc.

Geur & Smaak

Stuivend bouquet met name grassig in de neus. Zuivere sauvignonkenmerken als groene appel en buxus, verrijkt met bloemengeuren, een vleugje specerijen en een sappige, frisse smaak en finale.

Serveersuggestie

Een wijn om van te genieten als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, schelp- en schaaldiergerechten.

Weetje

Naast de witte wijnen worden er in Menetou-Salon ook rode wijnen geproduceerd. Deze worden gemaakt van pinot noir.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0