Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Alvi's Drift Reserve CVC

Witte Wijn

Alvi's Drift Reserve CVC
  • Alvi's Drift Reserve CVC
  • Alvi's Drift Reserve CVC

Alvi's Drift Reserve CVC

Witte Wijn

SerieReserve Range
Wijnhuis / merkAlvi's Drift
DruivensoortChenin Blanc, Viognier, Chardonnay
LandZuid-Afrika
RegioWorcester
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2015
EAN6003514000782
Out of stock

Omschrijving

Na persing van de trossen druiven, worden ze vergist in Frans eikenhouten vaten van 300 liter, waarvan 30% nieuw. Voor de vergisting worden zowel commerciële als wilde gisten gebruikt. De wijn is een blend van Chenin Blanc, Viognier en Chardonnay. De Reserve CVC heeft een mooie bleke citroen/stro kleur. In de neus herkent u aroma's van perzik en abrikoos met subtiele tonen van geroosterde noten en een hint van rijpe meloen. In de smaak is het houtgebruik en het fruit goed met elkaar in balans. De fijne zuren geven de wijn een vol mondgevoel en lengte.

Extra info Alvi's Drift

Alvi's Drift ligt aan de oevers van de Breede Rivier, 2 uur rijden ten oosten van Kaapstad, in de ward Scherpenheuvel, een kleine streek in de regio Worcester. Met 420 ha wijngaard waarop meer dan 20 verschillende druivenrassen worden verbouwd, is Alvi's Drift Private Cellar het grootste wijnhuis van Zuid Afrika dat privé familie eigendom is en waarvan alléén de eigen druiven worden gebruikt om wijn te maken.

Albertus Viljoen van der Merwe (Alvi voor vrienden) kocht in 1928 een boerderij aan de oevers van de Breede Rivier, dichtbij Worcester. Om betere toegang tot zijn grond te krijgen, bouwde hij een lage brug over de rivier. In de loop van de tijd kreeg deze waterovergang de benaming Alvi's Drift. De eerste wijnstokken werden geplant en er werd een bescheiden wijnkelder gebouwd.

De meerderheid van de wijngaarden liggen nog steeds op glooiende hellingen aan de oevers van Breede River. De beste wijngaarden hebben druivenstokken met een lage opbrengst. De bemesting van de stokken komt van natuurlijke compost, afkomstig van de boerderij. De wijngaarden liggen verspreid over een aantal verschillende terroirs. Dichtbij de rivier is de ondergrond voornamelijk alluviaal (rivierslib). De rijke en vruchtbare grond zorgen voor dé perfecte groeicondities voor de aangeplante Sauvignon in deze wijngaard. De beste Sauvignon komt hier vandaan.

Schaliegrond verzorgt een uitstekende drainage voor de beste rode wijn uit de wijngaarden. Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinotage doen het goed op deze gronden. Het terroir vol met fossiele mierenhopen speelt een grote rol voor de beste witte wijnen. Chenin Blanc, Chardonnay en Viognier druiven krijgen intense fruit smaken op deze gronden.

Alvi's Drift Reserve CVC

Alvi's Drift Reserve CVC