Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Feudo Montoni Grillo Timpa

Witte Wijn

Feudo Montoni Grillo Timpa
  • Feudo Montoni Grillo Timpa
  • Feudo Montoni Grillo Timpa

Feudo Montoni Grillo Timpa

Witte Wijn

Wijnhuis / merkFeudo Montoni
DruivensoortGrillo
LandItalië
RegioSicilië
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2017
EAN8032841934710
Out of stock

Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. Het bijzondere aan de ligging van dit domein is dat tijdens het Romeinse rijk in het dal granen werden verbouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) van Montoni floreerden en hadden een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Hierdoor konden zij hun typische kenmerken behouden ten opzichte van andere wijnen van hetzelfde druivenras elders op het eiland. Bovendien komen alle druiven van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Fabio’s grootvader Rosario Sireci. Hij ontdekte de oude druivenstokken zoals Perricone, Nero d’Avola en Catarratto. Fabio heeft het werk van zijn grootvader en vader verder volbracht en werkt volledig biodynamisch.

Klimaat/Terroir

De zomers zijn warm, de winters mild. De vruchtbare vulkanische gronden (dankzij de Etna) dragen bij aan een optimale rijping van de druiven. De wijngaard van deze wijn ligt op het hoogste punt 700 meter boven zeeniveau en heeft een oostelijke positi

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en de fermentatie vindt plaats in grote cementen cuves. De wijn rijpt hierna nog 6 maanden sur lie (dode gistcellen).

Druiven

Grillo.

Geur & Smaak

Strogeel van kleur met groene reflecties. In de geur aroma’s van gele perzik en abrikoos met florale en kruidige tonen. In de smaak frisse zuren, een mooi bittertje, met een lange en zachte afdronk met iets van muskaat tonen.

Serveersuggestie

Een heerlijke wijn, uitstekend als aperitief en perfect bij mediterrane visen groentegerechten.

Weetje

Timpa is de naam van de cru waar de druiven vandaan komen. Timpa is een Siciliaans woord en betekent ‘steile helling’ zoals in deze wijngaard met een percentage van 70% stijging.

Feudo Montoni Grillo Timpa

Feudo Montoni Grillo Timpa