Château Violet Sauternes

Zoete Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Château Violet
Druivensoort
Semillon, Sauvignon Blanc
Land
Frankrijk
Regio
Bordeaux
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13%
Oogstjaar
2010
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 19,79 excl. BTW

€ 23,95 (incl. BTW)

  

- +

Voeg toe aan vergelijken

Volumekortingen

Aantal Korting U bespaart
3 10% € 5,94
6 20% € 23,75

Als in het najaar het koude water van de rivier de Ciron in de warme Garonne stroomt ontstaat mist. Aan dit wonderlijke fenomeen dankt Sauternes zijn roem want het is juist dat onder deze weersomstandigheid de sporen van de Botrytisschimmel zich optimaal vermenigvuldigen en verspreiden. 'Edele rotting' is het resultaat: de druiven raken besmet, aangetast en ze verschrompelen tot rijk geconcentreerde vruchtjes met een mooie zuurgraad. De geschiedenis van Château Violet begint in 1815 als de familie Dufour een landgoed verwerft in de Barsacstreek. Dat is vandaag de dag vijf generaties geleden en inmiddels bestrijkt het familiedomein ruim 38 hectare, verspreid over de appellaties Bordeaux, Graves en Barsac-Sauternes. Op zo’n zes hectare grind- en kalkrijke kleigrond staan de stokken voor Château Violet.

Klimaat/Terroir

Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en klei.

Vinificatie

In vijf achtereenvolgende sessies alleen de door botrytis aangetaste sémillondruiven uit de trossen geplukt. Na de vergisting wordt de wijn geblend met circa 8% sauvignon blanc en een minieme hoeveelheid muscadelle.

Druiven

Semillon, Sauvignon Blanc.

Geur & Smaak

Elegant verfijnde nobele toets en prachtige rijkdom van honing, zoete citrusvruchten, gedroogd geel fruit, vanille en acacia.

Serveersuggestie

Een onweerstaanbare begeleider van crême brulée met citrus, bereidingen van gevogeltelever en blauwaderkazen.

Weetje

De druiven in Sauternes worden, dankzij ochtendmist, aangetast door zogenaamde “edele rotting”, waardoor ze indrogen en de wijn een bijzonder rijke, honingachtige geur en smaak krijgt.

7 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0