Currach Atlantic Wakame Seaweed Cask - Single Virgin Oak Cask Finish for Belgium and The Netherlands

Single Malt Irish Whiskey

Meer details

Distillery / merk
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
57.1%
Leeftijd
no age statement
Gebotteld
09-2021
Vattype
Virgin Oak Cask Finish
Aantal flessen
278
Smaakprofiel
EAN
794712746140
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 99,95 (incl. BTW)

  

- +

"Hoe zat het ook alweer...?", "Wordt er zeewier toegevoegd aan de whiskey??"  Nee, tijdens het inbranden van de vaten waarop de whiskey een finish krijgt wordt er een aantal kilo's gedroogd zeewier mee verbrand. Die verbranding laat zijn sporen na in het hout en daarmee later in de whiskey. Een innovatie in de Ierse Whiskeywereld. 

Aan het begin van dit jaar maakte Origin Spirits bekend dat ze dit najaar een aantal Currach Single Casks wilden lanceren. Daarbij kregen we als importeur grote invloed. Wij mochten namelijk zelf bepalen in welke vaten de whisky van onze keuze een finish zou krijgen. We hebben gekozen voor het volgende:

- Currach Kombu Seaweed Cask met een Single Cask finish op een Oloroso Sherry vat. Gebotteld op 58,4 vol. 

- Currach Wakame Seaweed Cask met een Single Cask Virgin Oak finish. Gebotteld op 57,2% vol.

We hebben hiervoor de samenwerking gezocht met de Belgische importeur, Jürgen Vromans van The WhiskyMercenary. Beiden nemen we de helft van ieder vat af. En dat komt neer op slechts 130 flessen van de Kombu Sherry finish voor de NL'se markt en 139 flessen van de Wakame Virgin Oak finish voor de NL'se markt.

Tasting Notes:

Wakame Virgin Oak Cask: de Wakame variant heeft een uniek zilt maar tevens zoet maritiem karakter, met groene tonen and een explosie aan tropisch fruit. In de basis een zeer zachte Ierse Single Malt maar met karakteristieken die ook in Schotse Malts worden teruggevonden.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0