Milk and Honey 2017 - 2021 Apex Rum Cask

Israeli Single Malt Whisky

Meer details

Serie
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
57.3%
Gedistilleerd
24-12-2017
Gebotteld
10-01-2021
Vatnummer
Batch 4
Vattype
Rum Casks
Aantal flessen
1420
EAN
7290109231556
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 109,95 (incl. BTW)

  

- +

De Apex serie is de samenkomst van jaren werk en onderzoek. Het laat goed zien dat innovatie en creativiteit hoog in het vaandel staan bij Milk & Honey. Deze serie is namelijk een combinatie van een gezonde dosis durf en de behoefte van de distilleerderij om zichzelf te blijven uitdagen. Head-distiller Tomer Goren heeft de vaten geselecteerd voor de Apex serie. Deze specifieke vaten zijn uitgekozen op basis van hun unieke karakter. Hierdoor zijn deze whisky’s als een ontdekkingsreis naar zowel de plaats waar de whisky’s gemaakt zijn als de materialen die hiervoor gebruikt zijn. Milk & Honey laat met deze serie zien wat de locatie, rijping of de combinatie van hout en terroir voor de smaak van een whisky kunnen betekenen. 

Deze small batch single malt whisky krijgt zijn smaak door de rijping op ex-rum vaten die van Jamaica en Cuba afkomstig zijn. Dit zorgt voor intrigerende lagen van complexiteit in ieder slokje.

Proefnotities:

Aroma: Bananen yoghurt met pure chocolade, wilde bloemen honing en geplette witte peper.

Smaak: Rijke melasse gevolgd door pecannoten-taart die is besprenkeld met geroosterde kokosnoot. Warme kruiden mix van nootmuskaat en kruidnagel. 

Afdronk: Tropisch Fruit, papaja en meloen. Dit alles vergezeld door verse munt.

3 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0