Beek Whisky Dutch Winter Blend

Dutch Whisky

Meer details

Bottelaar
Distillery / merk
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
43%
Leeftijd
no age statement
Gebotteld
2021
Vattype
Sherry Casks
Aantal flessen
296
EAN
8720256699200
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 34,95 (incl. BTW)

  

- +

"Koude tijden zijn aangebroken, de kerst nadert. Onze Master Distiller bedacht dat er een wel heel speciale Dutch Blended Whisky moest komen. In zijn favoriete mengvat, Tun No. 3 mengde hij zijn geheime recept. De allerbeste geturfde whisky, gerijpt op de allerbeste Oloroso en PX sherryvaten."

Zo zou een verhaal kunnen beginnen over een mooie, complexe blended whisky met peat en veel invloeden van turf en sherry.

Bij ons werkt dat iets anders. We vragen onze whiskydistillateurs om whisky te leveren uit sherryvaten en we vragen expliciet bij de twee distilleerderijen die geturfde whisky maken om wat meer dan normaal. Best wel véél meer.

Blenden

Jan mengt dat tot hij tevreden is over het resultaat: een verwarmende, stevige blend met, inderdaad, veel invloed van de turf en de sherry. 200 liter, meer niet. Hoe kom je erop? Heel simpel. We hebben een extra batch gemaakt van 1000 liter om in vaten te stoppen, zodat we volgend jaar ook weer diverse bijzondere finishes uit kunnen brengen. Daar bleef een kleine 200 liter van over, omdat we een bourbon barrel hebben afgekeurd. Hiervan hebben we de Winterblend gemaakt. U heeft het al begrepen: met extra whisky uit sherryvaten en geturfde whisky.

Proefnotities:

Kleur: koper

Neus: zachte turfrook, citrus, tropisch fruit, rozijn, bijenwas, kruiden

Smaak: sherry, gedroogd fruit, turfrook, verwarmend, romig, rozijnen

Afdronk: lang, rook, warm, gedroogd fruit en hints van leer gaan overheersen

14 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0