Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Conde De Caralt Brut

Cava

Conde De Caralt Brut
  • Conde De Caralt Brut
  • Conde De Caralt Brut

Conde De Caralt Brut

Cava

Wijnhuis / merkConde de Caralt
DruivensoortMacabeo, Xarel-lo, Parellada
LandSpanje
RegioPenedès
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12%
EAN8410428301054
Out of stock

Conde de Caralt als bedrijf is relatief jong en dateert van begin jaren zestig toen José María de Caralt Borrell, de Graaf van Caralt, de oude kelders van Corbó in handen kreeg. De eerste oogst met de adellijke titel kwam in 1964 uit de kelder, sindsdien worden er door de Bodega verschillende typen Cavawijn geproduceerd die vooral afzet vinden op de markten langs de Middellandse Zeekust. Voor witte Cava gebruiken de wijnmakers parellada, xarel-lo, macabeu (viura), subirat (malvasía riojana) en chardonnay, rosé wordt gekleurd met monastrell en garnatxa. Uiteraard komen de druiven altijd van geregistreerde gaarden. Tegenwoordig is de Cava - na Champagne - de hoogst gewaardeerde en meest gedronken mousserende wijn ter wereld.

Klimaat/Terroir

Een warm klimaat met een terroir van klei, zand en keien.

Vinificatie

De wijn wordt gevinifiëerd volgens de méthode traditionelle en de tweede gisting vindt plaats op fles waarna de jonge wijn nog twaalf maanden rijpt op z’n gistcellen.

Druiven

Macabeo, parellada, xarel-lo.

Geur & Smaak

Een licht strogele wijn met een levendige mousse. Het bouquet is zuiver en verfijnd met aroma’s van sprankelend wit fruit. De Conde de Caralt is rijp en soepel van smaak, frivool maar elegant, en als zodanig een verrukkelijk aperitief.

Serveersuggestie

Te serveren als aperitief: verrukkelijk! 

 

Conde De Caralt Brut

Conde De Caralt Brut