Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Investeren in whisky

INVESTEREN IN WHISKY

Investeren in whisky kan tegenwoordig een uiterst lucratieve belegging zijn. Als u de juiste flessen weet te bemachtigen dan is er een heel mooi rendement haalbaar. 
Historisch gezien behoort whisky zelfs tot de beste beleggingen van de afgelopen decennia.

Single Malt Whisky bestaat al eeuwen, toch is het pas sinds zo’n twintig jaar erg populair. Hierdoor komt het ook dat er relatief weinig echt oude whisky’s verkrijgbaar zijn. De flessen single malt whisky die gekocht zijn in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw hebben stuk voor stuk een waardevermeerdering van minimaal 300% doorgemaakt en er zijn zelfs flessen bekend die momenteel 40 tot 50 keer zo veel waard zijn als de oorspronkelijke aanschafwaarde.

Tegenwoordig is investeren in whisky niet zo makkelijk als het lijkt. De genoemde waardevermeerderingen zijn momenteel eerder uitzondering dan regel. Net als bij iedere andere investering is kennis heel belangrijk om een mooi rendement te kunnen behalen.

Wij, bij Passie voor Whisky, zijn al actief in de whiskymarkt sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Met de kennis en ervaring zit het dus wel goed. In de afgelopen jaren hebben wij duizenden liefhebbers en investeerders geholpen met het opbouwen van een mooie whisky portfolio.

Het jaarlijkse rendement van whisky bedroeg de afgelopen 15 jaar gemiddeld 8,6%, maar met onze kennis en begeleiding is minimaal 10% per jaar heel reëel. Dit is onder andere te wijten aan een combinatie van verschillende factoren, waaronder de beperkte productie, toenemende vraag, doorlopende consumptie en oplopende productiekosten.

De productie van hoogwaardige en exclusieve whisky is zeer beperkt en omdat de rijping van whisky vele jaren in beslag neemt, zal dit niet snel heel veel meer kunnen worden. Ook de vraag naar luxe en exclusieve whisky’s neemt sterk toe. Dit komt door de wereldwijde sterke economische groei en de stijgende interesse in single malt whisky.

Naast het verzamelen en investeren in whisky, is whisky vooral een drank die geconsumeerd wordt. Het aantal whiskydrinkers neemt ook ieder jaar toe, waardoor de vraag naar whisky verder zal stijgen. Het produceren van whisky is veelal mensenwerk. Iets dat niet zo maar vervangen kan worden door machines of computers. Hierdoor zien we ook een stijgende lijn in de productiekosten van whisky.

Naast een mooi rendement, moet investeren in whisky ook een beetje een hobby worden. De whiskywereld is een leuke wereld. Je ontmoet andere liefhebbers tijdens proeverijen en festivals. Je kunt op reis de distilleerderijen bezoeken van de flessen die je thuis hebt staan en wat is er mooier dan met een lekker glaasje in de hand te genieten van de mooie flessen in uw verzameling.

Bent u enthousiast geworden en wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen met betrekking tot het investeren in whisky, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nodigen u graag uit om onder het genot van een kopje koffie of een lekker glaasje whisky te kijken of we een mooi pakket kunnen samenstellen. Wij werken niet met kant en klare pakketten, maar leveren uitsluitend maatwerk.

Wilt u lekker zelf struinen tussen de investeringswaardige flessen, neem dan gerust een kijkje op onze pagina Exclusief

CONTACT FORMULIER INVESTEREN IN WHISKY