Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Official Chichibu Store ( sinds 2020 )

Official
Chichibu Store
( sinds 2020 )

Wijn- en Whiskyspecialist Van der Boog (de fysieke winkel van passievoorwhisky.nl) is één van de vijf Official Chichibu Stores van Nederland; een privilege waar veel collega slijters met recht jaloers op zijn.
Kwaliteit en exclusiviteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wij dragen het Chichibu ambassadeurschap dan ook met trots uit!

Chichibu behoort tot de meest begeerde distilleerderijen van Japan en de verkrijgbaarheid in Nederland is schaars te noemen. De distilleerderij opende haar deuren in 2008 en het succes sindsdien is ongekend.
Chichibu wordt zowel binnen als buiten Japan erkend als één van de beste Japanse whisky's die vandaag de dag beschikbaar is.

Chichibu Core Range

Chichibu Ichiro's
Malt & Grain

Deze botteling is gemaakt door diverse malt en grain whisky’s uit Schotland, Ierland, Canada & Amerika van 3 tot 20 jaar oud- met elkaar te combineren en hierbij op zoek te gaan naar de optimale balans. Chichibu Ichiro Malt & Grain whisky kenmerkt zich als fruitig, levendig en harmonieus. Zachte toetsen van perzik, abrikozen, chocolade, vanille en snoepgoed vormen de geur. In de mond komen initieel rijke toetsen van toffee naar voren, waarna dit plaatsmaakt voor gerst, ontbijtkoek, tropische fruitsoorten, tabak en peper. De afdronk is middellang en combineert vanille met exotisch fruit.

Chichibu Ichiro's
Malt Mizunara Wood Reserve

De terugkeer van een legendarische whisky van Ichiro Akuto, voorheen van de Hanyu distilleerderij en nu oprichter en distilleerder bij Chichibu. Dit is een blend van malt whisky's uit zijn uitgebreide voorraden, waaronder whisky gerijpt in mizunara - geurig Japans eikenhout. Mizunara is uiterst zeldzaam en slechts in zeer beperkte hoeveelheden beschikbaar voor de whisky-industrie om vaten van te maken. Het is een unieke geur en voegt een verfijnde en bijna wierookachtige sfeer toe aan deze whisky.

Chichibu Ichiro's
Malt Wine Wood Reserve

Ichiro Akuto, oprichter van de Japanse distilleerderij Chichibu, is niet alleen een van de meest gerespecteerde distilleerders van het land, maar hij is ook een meesterlijke whiskyblender. Zijn Wine Wood Reserve is een blended malt met Japanse whisky's uit Chichibu die zijn afgewerkt in rode wijnvaten en Schotse whisky. Het resultaat is een rijke en pittige dram met veel complexiteit.

Chichibu Ichiro's
Malt Double Distilleries

Ichiro's Malt Double Distilleries is een huwelijk van vaten uit de Hanyu en Chichibu distilleerderijen; pure mout die zoetheid en beknoptheid combineert.

De zoetheid is deels te danken aan de rijping in Japanse eiken vaten. De beknoptheid is te danken aan de ex-sherry en hogshead vaten waarvan de mout van de Hanyu distilleerderij heeft geprofiteerd.

Naast de Chichibu Core Range worden er ook andere gelimiteerde bottelingen uitgebracht, zoals de Intergalactic Series.
Informatie over deze limited releases (zoals release datum, prijs etc.) wordt zo spoedig mogelijk gecommuniceerd via onze nieuwsbrief en sociale media.


Voor onze nieuwsbrief kunt u zich hier inschrijven.