Passie voor Whisky adopteert Bijenvolk

Ik hoor u denken; wat een vreemde kop. Wat hebben bijen nou met whisky te maken?
Eigenlijk helemaal niets, maar bijen zijn wel hele nuttige beestjes. Daarnaast gaat het erg slecht met de bij en dat is ook slecht nieuws voor de mens. Ruim 70% van onze voedselgewassen wordt bestoven door de bij, zegt de FAQ, voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

Ons Bijenvolk

Wij zijn ons altijd al bewust dat wij met onze webwinkel het milieu belasten. Waar kan proberen wij altijd voor milieuvriendelijke materialen te kiezen en werken wij samen met een vervoerder die CO2 neutraal onze pakketten bij de klant bezorgd. Toch wilden we nog iets extra’s doen voor het milieu en daarom hebben we dus gekozen om een bijenvolk te adopteren.

Ons bijenvolk is een Carnicavolk en bestaat uit 60.000 bijen. Ons volk draagt de naam Passie voor Whisky.nl en wordt volledig door ons gefinancierd.

 

Wij willen de klanten van Passie voor Whisky ook de mogelijkheid geven om enkele bijen te redden, noem het een mini-adoptie.
Bij iedere bestelling kunnen klanten aangeven dat ze 200 bijen willen adopteren. Hiervoor betalen zij slechts € 1,-
Bij iedere 300 klanten die 200 bijen adopteren, zullen wij een nieuw volk adopteren.
Regelmatig zullen wij op onze website een update geven over het wel en wee van ons bijenvolk en later dit jaar zullen wij ook honing ontvangen van onze eigen bijen. Wat wij hiermee gaan doen, zullen wij later bekend maken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het adopteren van bijen, kijk dan ook op de website van SterkeBij.nl

Updates

Juni 2019

Juni 2019

Het was een rare periode afgelopen weken. Veel te koud en dat hebben de bijen ook gemerkt. Waar de honingkamer eerst goed werd gevuld, werd deze in de koude dagen weer leeg getrokken voor eigen gebruik.

Inmiddels start de warmte weer en ook de bloei van de acacia. Dat was ook te ruiken tussen alle volken. Nectar wordt in grote getalen binnengebracht en de eerste ramen in kast 5 zijn weer gevuld. Nu is het nog even afwachten tot alles mooi verzegeld is en de andere ramen ook gevuld worden.

Ik hoop dat het goede weer blijft en dat ik jullie met een aantal weken de eerste honing kan sturen. Ik hoop dan ook een filmpje te kunnen maken. In de koude periode doe ik dat nooit. De kast moet namelijk weer snel dicht.

Mei 2019

Onze eerste update van onze geadopteerde bijenkast.
Het gaat goed met het volk. We hebben in het filmpje de koningin kunnen vinden en deze is ook goed te zien. De bijen zijn druk bezig om de honingkamer uit te bouwen en we zien al de eerste verzegelde honing.

Het volk groeit duidelijk hard en dat is goed. De koningin legt dus goed en er is voldoende ruimte om te groeien. 


Vergelijk 0