Berry Bros & Rudd

Berry Bros & Rudd 

De geschiedenis van Berry Bros & Rudd is te herleiden tot 1698 toen de weduwe Bourne haar winkel tegenover St. James's Palace in Londen opende. Vandaag de dag runt de huidige generatie Berry's en Rudd dit familiebedrijf nog steeds vanuit St. James's street nummer 3. Al meer dan honderd jaar levert Berry's de wijnen en het gedistilleerd aan de koningshuizen, de politici en de jetset van Londen. Het paradepaardje van het bedrijf is Glenrothes, de herhaaldelijk bekroonde Single Malt Whisky. Naast whisky levert Berry Bros & Rudd ook Rum, Gin, Cognac en Armagnac.

De manager Doug McIvor heeft de veelgeprezen reeks van de Berry Bros & Rudd - Berrys' samengesteld.

Berrys' reeks bestaat uit een uitgebreid assortiment van fijne en zeldzame vintage single malt whisky's gebotteld onder het eigen label, waaronder een aantal bottelingen cask strength. Elk vat is geselecteerd door de eigen deskundige proevers en alleen uitzonderlijke whisky's worden geschikt geacht voor deze reeks.

Sinds ruim een eeuw levert Berry Bros en Rudd fijne spirits, wat ze tot één van de oudste onafhankelijke bottelaars maakt. Vanaf 1909, boden zij bijvoorbeeld Macallan 1897 en Talisker 1885 per gallon of dozijn aan.

Berry Bros & Rudd won de felbegeerde Independent Bottler of the Year Award voor twee opeenvolgende jaren in 2010 en 2011 op het prestigieuze Icones of Whisky awards. Dit is een enorme erkenning voor de passie, ervaring en innovatie in het creëren van uitzonderlijke bottelingen.

Vergelijk 0