Ian MacLeod

Ian MacLeod 

Leonard J Russel Snr, de oprichter van Ian MacLeod, was een aanhanger van de waarde van onafhankelijkheid. Omdat hij niet verbonden was aan een distilleerderij, kocht hij alleen die whisky's die aan zijn strenge normen voldeden. Hij had een zeer goede smaak als je je bedenkt dat deze serie al ruim 80 jaar bestaat. In deze tijd heeft hij een geweldige portfolio opgebouwd en er zijn weinig distilleerderijen waar hij geen whisky van gebotteld heeft.

Tegenwoordig is het bedrijf ook eigenaar van verschillende distilleerderijen als Glengoyne en Tamdhu, maar ook merken als Isle of Skye en Smokehead vallen onder dit bedrijf.

Naast deze bekende merken levert dit bedrijf ook aan de eigen merk branche. In de afgelopen 40 jaar is een groot deel van de 'supermarkt whisky's' door dit bedrijf vervaardigd.

Macleod Distillers heeft ook een eigen bottelfabriek en opslaghuizen, Broxburn Bottlers. Hier liggen ongeëvenaarde voorraden van Schotse whisky. Hiermee heeft het bedrijf een sterke positie om ook in de toekomst aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Vergelijk 0