Blackadder 

Blackadder gelooft in het bottelen van alleen whisky's die volledig natuurlijk zijn - dus het in leven houden van eeuwenoude tradities, waarbij ze eerst liefdevol gedistilleerd worden en over de jaren heen zorgvuldig ouder worden terwijl ze in de vaten liggen te rijpen. Achter Blackadder staat Robin Tucek, die samen met John Lamon co-auteur is van The Malt Whisky File (inmiddels meer dan 150.000 exemplaren gedrukt). Alle Blackadder whisky's zijn door hem persoonlijk geselecteerd.

Blackadder's uitdaging is dan ook om alleen de zo natuurlijk mogelijke vaten te selecteren en te bottelen. Om dit te waarborgen, geven ze hun whisky's alleen een lichte filtratie om te voorkomen dat er deeltjes van het vat in de fles terecht komen. Blackadder Raw Cask whisky's zijn echter helemaal niet gefilterd. Alle Blackadder whisky's zijn single cask bottelingen. Dit geldt ook voor whisky's die gebotteld zijn onder alle internationale Blackadder labels: Aberdeen distillers, Clydesdale originals en Caledonian connections. Elk vat is anders en uniek. Hierdoor is er een enorm complex en gevarieerd aanbod van verschillende whisky's beschikbaar om uit te kiezen voor hun klanten.

Elk vat wordt gekozen omdat het één van de beste voorbeelden is van zijn soort en leeftijd. Geen enkel vat whisky is ooit precies gelijk geweest aan een ander, omdat zowel de aard van het eikenhout dat wordt gebruikt als de omstandigheden waaronder het wordt opgeslagen invloed hebben op de uiteindelijke spirit. Blackadder is daarom in staat om de meest uiteenlopende smaken whisky aan te bieden.

Omdat ze de geschorste vetten er niet hebben uitgefilterd, kunnen hun whisky's wat 'melkachtig' lijken, omdat er in de fles onder bepaalde temperaturen sedimentatie kan ontstaan. de enige toevoeging die ze doen aan de whisky is puur Schots water tijdens het bottelen. De sterkte van hun standaard bottelingen is 43-45% in volume, maar ze bieden ook een selectie van onverdunde Cask Strength whisky aan, gebotteld zonder toevoeging van water.

Vergelijk 0