Hunter Laing

Hunter Laing 

Onder dit label komen diverse series op de markt.

Old Malt Cask: Als één van de meest gevestigde merken in de Single Cask wereld is de serie Old Malt Cask al bekend bij vele duizenden liefhebbers van over de gehele wereld. Een aantal van de soorten gebotteld onder dit label behoren tot de meest exclusieve whisky's ooit gebotteld. Iedere maand gaat een special door Hunter Laing geselecteerd proefpanel de voorraden controleren. Als het volledige proefpanel het er mee eens is, worden bepaalde vaten als Old Malt Cask botteling gebotteld. Of de whisky nou afkomstig is uit de Lowlands, uit de Speyside of van Islay afkomstig is, ze hebben allemaal één ding gemeen, ze worden gebotteld op een alcoholgehalte van 50%. Old Malt Cask is al ruim 15 jaar één van de marktleiders in de categorie Single Cask whisky's.

Old & Rare: Het bedrijf is er trots op om op alle vaten de naam Laing family te zien prijken. Toch zijn er een aantal vaten die boven de andere uit stijgen. De oude en zeldzame vaten verdienen wat extra erkenning. Hoe het komt dat sommige vaten anders rijpen dan andere blijft een groot mysterie, maar het is een feit dat sommige vaatjes het net ietsje beter doen als andere. Deze oude en zeldzame whisky's worden gebotteld in de speciale 'squat bottle' om daarna in een mooie houten kist verpakt te worden.

Douglas of Drumlanrig: Geinspireerd door de glooiende heuvels en de groene bossen op het landgoed van de Hertog van Buccleuch en Queensferry, brengt Douglas of Drumlanrig een collectie single cask whisky's op de markt met goedkeuring  van de Hertog zelf. Traditioneel gebotteld op 46%, maar zo nu en dan wil er ook wel eens een vatsterkte uitvoering tussendoor glippen. Op het etiket prijkt het familiebezit Drumlanrig Castle gelegen in Dumfries en Galloway. De geselecteerde malt whisky's zijn over het algemeen tussen de 10 en de 20 jaar oud, maar ook hier wordt wel eens een uitzondering gemaakt.

Vergelijk 0