Whisky Leren Proeven - Editie Ierland 4x 2.5cl

Tasting Set

Meer details

Distillery / merk
Inhoudsmaat
4 x 0.025 liter
Alcoholpercentage
40+%
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 19,95 (incl. BTW)

  

- +

Deze proefset bestaat uit de volgende Irish whiskey's:

  • Fercullen 10 years old Single grain whiskey 40%

Fercullen 10 years old Single Grain whiskey wordt gemaakt door de Powerscourt Distillery. Deze distilleerderij is gevestigd in één van de oude bijgebouwen van één van de meest vooraanstaande landgoederen in Ierland: Powerscourt Estate. De distilleerderij wordt geleid door Noel Sweeney, die eerder alle whiskey van Cooley produceerde. Deze whisky heeft voor ongeveer 10 jaar gerijpt in vaten van Amerikaans eiken. Daarna volgt een finish in ex-bourbonvaten.

  • Busmills Black Bush Blended Whiskey 40%

De Bushmills Distillery is de oudste whisky distilleerderij ter wereld met een licentie. De vergunning werd officieel al in 1608 uitgegeven. Het geheim van Bushmills Black Bush Ierse whiskey is de samenvoeging van 7 jaar, op Spaanse Oloroso sherryvaten, gerijpte malt whiskey, met een zoete, batch-gedistilleerde graan whiskey. Het % malt whiskey in deze blend is ongeveer 80%. Dit unieke recept betekent dat Black Bush rijke, fruitige tonen en een diep, intens karakter heeft.

  • McConnell's 5 years old Blended Whisky 42%

Ontdek Jura Seven Wood, een experimentele single malt whisky die zijn naam dankt aan een toegepaste rijping op 7 soorten eikenhout die alle unieke smaakinvloeden afgeven aan de whisky. Voor de kenners onder ons; het gaat om een mix van Amerikaans eiken en zes soorten Frans eiken: Limousin, Tronçais, Allier, Vosges, Jupilles en Les Bertranges. De Seven Wood laat je kennismaken met interessante kant van Jura whisky waarin je absoluut karakteristieken vanuit de huisstijl tegenkomt, maar dan met een smaakvolle twist.

  • Teeling Single Malt whiskey 46%

Door gebruik te maken van verschillende innovatieve technieken op gebied van vatrijping heeft Teeling een unieke Single Malt gecreëerd. In het proces is soms alleen een finish, en soms een volledige rijping op 5 verschillende “wijn” vaten toegepast. Hierbij is gebruik gemaakt van verschillende whisky’s. Die hebben leeftijden tussen de 7 en 23 jaar oud. Door dit process toe te passen beschikt deze mooie single malt van Teeling over een uniek en zeer breed smaakpallet. Gemaakt van uitsluitend Ierse whisky’s. Gedistilleerd uit 100% gemoute gerst, gerijpt en afgewerkt in ex- Sherry, Port, Madeira, White Burgundy en Cabernet Sauvignon vaten. Hierdoor bezit deze Ierse Single Malt Whisky een uniek fruit-voorwaarts smaakprofiel dat complex, maar ook zeker uitgebalanceerd is. Vaak omschreven als “een symfonie” van vele smaken.

8 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0