Central America XO 1731 Fine & Rare

Distillery / merk
Serie
Extra Old
Land
Guatemala, Panama and Belize
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
46%
Leeftijd
no age statement
Vattype
Ex-Bourbon Casks
EAN
8719689981204
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 39,95 (incl. BTW)

  

- +

Voeg toe aan vergelijken

Het jaar 1731 staat in de geschiedenisboeken gemarkeerd als het jaar dat de Britse Royal Navy besluit de manschappen een halve ‘pint’ rum te bieden, als onderdeel van hun soldij. Maar al ver daarvoor werd de drank gewaardeerd door velen. Al honderden jaren is deze drank met zijn rijke kleuren en volle, gevarieerde smaken verbonden met de historie en tradities van Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Tegenwoordig staat 1731 voor een unieke collectie rums, elk met een eigen karakter en oorsprong. De collectie biedt drie mooie rum blends en drie single origin rums, allemaal met de eigen natuurlijke kleur en pure smaak, zonder additieven of toegevoegde suikers. 

1731 is meer dan een merknaam. Het is een nieuwe kijk op rum, het maakproces, de smaak, de beleving. Met een zeldzaam mooi palet aan rums laat het merk de warme geschiedenis van de bakermat van de rum herleven. 

De 1731 Central America Blend wordt in kleine oplage geproduceerd en combineert drie prachtige, traditioneel gedistilleerde Column Still rums uit Midden-Amerika. De zeer karaktervolle blend bevat een 4-jarige rum uit Guatemala, een bijzondere 2-jarige rum uit Belize en tot slot een fantastische 6 jaar oude rum uit Panama. Deze Extra Old (XO) combinatie brengt rums van
verschillende leeftijden samen tot een blend met een uniek karakter. De rums in de Central America Blend zijn 2 tot 6 jaar oud.

Proefnotitie:

Veel smaak. Meer eikenhout met dennennaalden, rood fruit en zoet zure Oosterse saus monden uit in een zeer zuivere afdronk die heerlijk zoet is.

Vergelijk 0