Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Oh! By Omérade 2022

Appellation Provence Contrôlée

Oh! By Omérade
  • Oh! By Omérade
  • Oh! By Omérade

Oh! By Omérade 2022

Appellation Provence Contrôlée

Wijnhuis / merkDomaines Fabre
DruivensoortSyrah, Grenache, Cinsault
LandFrance
RegioProvence
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12.5%
Oogstjaar2022
EAN3142640614630
Out of stock

Over het wijnhuis Domaines Fabre

De familie Fabre en de Provence zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, al 18 generaties lang zijn zij in de Provence gevestigd. In 1920 richtte Henri Fabre Senior ‘Fabre en Provence’ op en twaalf jaar later kocht hij Château de l’Aumérade. Dit château, vernoemd naar de vorige eigenaren (familie Aumérat), werd tezamen met de vervallen wijngaarden volledig hersteld. Dit leverde Château de l’Aumérade in 1955 de classificatie Cru Classé op. In totaal zijn er slechts 18 wijnhuizen in de Provence aangemerkt als Cru Classé.

Naast Château de l’Aumérade bezit de familie Fabre ook nog een aantal andere domaines en châteaux. In totaal bezit de familie Fabre 550 ha. wijngaarden binnen de AOP Côtes de Provence, waarvan 112 ha. als Cru Classé zijn geklassificeerd.

Over deze wijn

Oh! by Omérade is een wijn met een knipoog: vrolijk, verrukkelijk ongecompliceerd, maar met alle onbekommerde vrolijke charme van een Provence-rosé. 

Deze wijn is bleekroze van kleur. De geur is heerlijk fruitig, met fris rood fruit.  Heerlijk lichtvoetig en verfrissend van smaak. Deze wijn brengt de zomer in huis.

Oh! By Omérade

Oh! By Omérade 2022