Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 2008

Armagnac

Domaine de Baraillon 2008
  • Domaine de Baraillon 2008

Domaine de Baraillon 2008

Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol47%
Gedistilleerd2008
Gebotteld26-01-2022
Out of stock

Proefnotitie

Neus

Rijpe mirabellen en nat hout zijn de eerste namen die genoemd worden. De geur van een bos in de herfst met noten en natte bladeren. Ook bemoste eiken bomen worden genoemd. Waar halen ze het vandaan ;-)

Smaak

Pistache, worteltaart en kardemon. Later ook geroosterde amandelen en zachte dadels. De geur is een duidelijke teken van wat we in de smaak tegenkomen. Jong maar al heel volwassen. Het relatief hoge alcohol geeft een lekkere bite mee aan deze Armagnac.

Afdronk

Middellang waarbij de geroosterde amandelen de overhand houden in de afdronk. Naar het einde toe wordt het allemaal wat droger.

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie. 

Domaine de Baraillon 2008

Domaine de Baraillon 2008