Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Hennessy XO

Cognac

Hennessy XO
  • Hennessy XO
  • Hennessy XO

Hennessy XO

Cognac

Distillery / merkHennessy
LandFrance
RegioCognac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
EAN3245990001218
€ 161,12

Slechts één verkrijgbaar

Hennessy X.O is in 1870 ontwikkeld op speciaal verzoek van Maurice Hennessy. In eerste instantie enkel voor de familiekring en intieme vrienden, maar door groot succes twee jaar later ook voor de markt. Deze eXtra Old kwaliteit was de eerste van een nieuwe stijl cognac: uitgesproken, rijk en complex. Deze ongeëvenaarde robuustheid is het resultaat van een lange rijping, minimaal 12 jaar, en een zorgvuldige selectie van de 100 gebruikte eaux-de-vie.
Het diepe en krachtige, maar tegelijkertijd elegante, karakter verleidt de echte kenner met een voortdurende onthulling van steeds weer nieuwe lagen vol smaak. Don’t wait to experience greatness!

Proefnotitie

Kleur: Intense amberkleurige kern met heldere, okerkleurige rand.

Geur: Harmonieus, subtiel en licht kruidig. Rijp fruit van onder andere peer, perzik en pruim, zachte kruiden als kaneel en vanille en ronde houttonen.

Smaak: Tegelijkertijd krachtig en zacht met een soepel, vol mondgevoel. Prachtig uitgebalanceerd en complex met warme fruitige tonen en een hint van cacao.

Conclusie: De lange finish brengt alle complexiteit van de blend en lange rijping naar boven. Schitterend en gul.

X.O is het perfecte voorbeeld van de innovativiteit van Hennessy, van de creatie in 1870 tot aan Arik Levy’s spectaculaire interpretatie van de Mathusalem. Hennessy X.O blijft nieuwe kanten van zichzelf tonen en de kenner verrassen!

Hennessy XO

Hennessy XO

€ 161,12

Op voorraad