Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Ekomi

Whisky Leren Proeven - Editie Japan 4x 2.5cl

Tasting Set

Whisky Leren Proeven - Editie Japan 4x 2.5cl
  • Whisky Leren Proeven - Editie Japan 4x 2.5cl
  • Whisky Leren Proeven - Editie Japan 4x 2.5cl

Whisky Leren Proeven - Editie Japan 4x 2.5cl

Tasting Set

BottelaarWhisky Leren Proeven
Distillery / merkEditie Japan
LandJapan
Inhoudsmaat4 x 0.025 liter
Alc/vol40+%
Niet op voorraad

Deze proefset bestaat uit de volgende Japanse whisky's:

  • Fujimi The 7 virtues of the samurai Blended whisky 40%

De Fujimi Blended is een Japanse whisky met een alcoholpercentage van 40%. Fujimi betekent onsterfelijkheid in het Japans. Het is een eerbetoon aan diegenen die Japan hebben gediend onder de Samurai Bushido code en de zeven deugden die deze gedragscode met zich meebrengt; moed, integriteit, eerlijkheid, loyaliteit, respect, compassie en eer. De slogan van deze Fujimi is dan ook moge de samoerai en zijn waarden eeuwig leven. Gerijpt op getoaste Amerikaanse witte eikenhouten vaten, is dit een soepele en milde whisky. De blend bestaat uit 70% malt en 30% mais whisky.  Een toegankelijke Japanse Whisky.

  • Mars Maltage Cosmo Blended malt whisky 43%

Deze whisky wordt gemaakt door de Mars Shinshu Distillery op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De naam “Cosmo” verwijst naar de hoge bergen van de Japanse Alpen waarmee de distilleerderij wordt omgeven. Net als in Schotland wordt de whisky tweemaal gedistilleerd in Pott Stills. De whisky rijpt in traditionele ‘warehouses’. Het klimaat lijkt veel op dat van de Schotse binnenlanden. Mars Maltage ” Cosmo” is een blend van single malts gedistileerd en gerijpt in Shinshu, met single malts gedistilleerd en gerijpt in Schotland.

  • Hinotori 5 years old Blended whisky 43%

Deze whisky wordt gemaakt op het Honshu eiland, dit is het grootste eiland van Japan. De vijf jaar oude whisky is een blend van malt en graan whisky’s. Gerijpt op Amerikaanse witte eikenhouten vaten die eerder zijn gebruikt voor het rijpen van andere whisky. Non-chill filtered. De distilleerderij Hinotori is opgericht in 1949. Hinotori betekent feniks in het japans, dit verklaart natuurlijk de brandende vogel die staat afgebeeld op de doos en de fles.

  • The Kurayoshi 8 years old Blended malt whisky 43%

De naam Kurayoshi betekent grof vertaald ‘de stad van water en groen’ en hier wordt al sinds 1910 shochu en sake gemaakt. De Kurayoshi 8 years old is onderscheiden met een medaille bij de San Francisco World Spirits Competition, namelijk voor de Best in Class (Double Gold). Het afwateren wordt gedaan met water dat is gefilterd met vulkaansteen. Hierdoor is het erg puur, en zijn er mineralen in te ontdekken. De whisky heeft acht jaar op ex-bourbon witte eikenhouten vaten gelegen, en heeft een alcoholpercentage van 43%.

Whisky Leren Proeven - Editie Japan 4x 2.5cl

Whisky Leren Proeven - Editie Japan 4x 2.5cl