U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website
Domaine de Baraillon 1967 - 10cl
Bas-Armagnac
Domaine de Baraillon 1967 - 10cl
Bas-Armagnac
Distillery / merk | Domaine de Baraillon |
Land | France |
Regio | Bas-Armagnac |
Inhoudsmaat | 0.1 liter |
Alc/vol | 42% |
Gedistilleerd | 1967 |
Gebotteld | 29-01-2022 |
Proefnotitie
Neus
Vijgen en dadels zijn de eerste geuren die het glas uitkomen. Natuurlijk ook houtaroma's want dit distillaat heeft ruim 50 jaar liggen rijpen in Frans eikenhout. Gedroogde champignons en tomaatjes die je weer tot leven moet wekken met olijfolie, bittere sinaasappels, baklava en gedroogd fruit.
Smaak
Meubelwas en rozijntjes zijn de eerste associaties, maar dit glas heeft veel meer te bieden. Mooie bittere tonen zoals we ook in bijvoorbeeld Campari tegenkomen. Ook tabaksbladeren en chocolade worden genoemd. Wat een smaken, alles in perfecte harmonie en ieder slokje is weer een feestje.
Afdronk
Niet heel lang, want we hadden deze smaak graag uren in onze mond gehouden. Wel eentje die indruk maakt.
De distilleerderij
Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven.
De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.