Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Bayou Single Batch Rum

Rum

Bayou Single Batch Rum
  • Bayou Single Batch Rum
  • Bayou Single Batch Rum

Bayou Single Batch Rum

Rum

Distillery / merkBayou
LandLouisiana
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol43.4%
Leeftijd5 years
Gedistilleerd2016
Gebotteld2022
VattypeBourbon and Red Wine Casks
EAN849113021225
€ 27,23

Slechts één verkrijgbaar

In 2013, in het hart van Sugarcane Country, openden drie jeugdvrienden de Bayou Rum-distilleerderij in Lacassine, Louisiana. Door gebruik te maken van de overvloedige natuurlijke bron van suikerriet, hebben ze een reeks eersteklas rum gecreëerd. Elke batch wordt met de hand gedistilleerd in koperen potstills en gerijpt in bourbon- en rode wijnvaten van 200 liter.

Het recept maakt gebruik van 100% single estate melasse, geproduceerd door het oudste familiebedrijf en geëxploiteerde suikerfabriek in de Verenigde Staten. Het is ambachtelijke spirit op z’n best!

Een leuk weetje: een ‘Bayou’ is een term die in de zuidelijke staten van Amerika wordt gebruikt voor een watermassa, zoals een extreem langzaam stromende rivier of een moerassig meer, dat meestal wordt aangetroffen in vlakke laaggelegen gebieden.

Bayou Single Barrel Batch 3 is een limited edition rum gerijpt in Californische rode wijnvaten gedurende 3 jaar, wat resulteert in een rijke, fruitige en volle geest. Een triomf van de kunst van de meester-distilleerder. Een verkenning van wat een vat in de loop van de tijd aan het karakter van een rum kan geven.

Proefnotities:

Geur: rijke aroma's van eikenhout, vijgen, rode bessen en kruiden.

Smaak: robuust met hints van pruimen, zwarte peper, droog eiken en aardse tonen Finish: lange, ronde en kruidige afdronk met tonen van bessen en geroosterd eikenhout.

Signature drink: nip en verken de smaken puur of on the rocks.

1 ander product in dezelfde categorie:

Bayou Single Batch Rum

Bayou Single Batch Rum

€ 27,23

Op voorraad