White Heather 15 years

Blended Scotch Whisky

Meer details

Distillery / merk
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
46%
Leeftijd
15 years
Smaakprofiel
EAN
5060568324647
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 69,95 (incl. BTW)

  € 61,94   -€ 4,13

- +

Billy Walker viert dit jaar zijn 50-jarig werkjubileum in de whisky industrie. Een halve eeuw geleden is hij begonnen als blender. De kennis en kunde die hij in de decennia die volgde heeft opgedaan, komen nu tot uiting in de whisky van The GlenAllachie, MacNair’s en natuurlijk White Heather. Deze absolute kwaliteitswhisky’s zijn dan ook een aanrader voor iedere whisky liefhebber.

Voor de White Heather 15YO heeft Billy Walker gebruikt gemaakt van zijn kenmerkende blending methode. Hiervoor ondergaan whisky’s hun eerste rijping van ten minste twaalf jaar in sherry vaten, first fill ex-bourbon vaten, of second fill vaten. De whisky’s werden van hieruit samengevoegd en kregen een tweede rijping van drie jaar in PX-puncheons, Amerikaans nieuw eikenhouten vaten en Oloroso puncheons.

Deze werkwijze, een whisky voor langere tijd een tweede rijping geven, is een van de beproefde methodes van Billy Walker. Niet alleen geeft het diepte aan de uiteindelijk whisky, het geeft ook een betere structuur en complexiteit aan de blend.

Proefnotities:

Neus: Heidehoning en Butterscotch, gevolgd door sinaasappelschil, ananas, munt en een vleugje turf.

Smaak: Lagen van stroop, heidehoning en Butterscotch, gevolgd door sinaasappelschil, grapefruit en amandelen.

Afdronk: Mokka, gember en een hint van turfrook zorgen voor een uitdagende afdronk.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0