Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Glen Grant 1951

Speyside Single Malt Scotch Whisky

Glen Grant 1951
  • Glen Grant 1951
  • Glen Grant 1951

Glen Grant 1951

Speyside Single Malt Scotch Whisky

BottelaarGordon & MacPhail
Distillery / merkGlen Grant
SerieLicensed Bottling
LandScotland
RegioSpeyside
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Gedistilleerd1951
SmaakprofielBelegen en complex
Filling levelPerfect
€ 2.699,95

(0% BTW)

Slechts één verkrijgbaar

Glen Grant is één van de bekendste distilleerderijen gevestigd in de Speyside. Gebouwd in 1839 door James & John Grant en was voor die tijd een enorm bedrijf. In de loop der tijd werd de omvang alleen maar groter toen John's zoon, John "The Major" Grant aan het roer van dit bedrijf stond. Ook in de twintigste eeuw is er veel uitgebreid en is deze distilleerderij (samen met de zusterdistilleerder Caperdonich) één van de grootste van de Speyside.

Al aan het eind van de 19e eeuw werd Glen Grant al als single malt whisky op de markt gebracht en dat is ook de reden dat er relatief veel oude Glen Grant single malt whisky's beschikbaar zijn. Deze whisky was zelfs toen al wereldwijd verkrijgbaar en vooral in Italië was Glen Grant een groot succes. Omdat single malt whisky niet de core-business was van Glen Grant, werd in het midden van de twintigste eeuw het bottelen van de single malt uitbesteed aan Gordon & MacPhail. Omdat Gordon & MacPhail dit voor meerdere distilleerderijen in de Speyside deed, werd de serie ook wel Distillery Labels / Licensed Bottling genoemd.

Deze specifieke botteling is gedistilleerd in 1951 en vermoedelijk gebotteld in de jaren 90. Dat maakt dat deze whisky ruim 40 jaar oud is en al deze tijd heeft liggen rijpen in vermoedelijk sherry vaten. In de jaren 50 van de vorige eeuw werd er nog relatief veel turf gebruikt bij het drogen van het mout. 

Glen Grant 1951

Glen Grant 1951

€ 2.699,95

(0% BTW)

Op voorraad