Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Glen Grant 1951

Speyside Single Malt Scotch Whisky

Glen Grant 1951
  • Glen Grant 1951
  • Glen Grant 1951

Glen Grant 1951

Speyside Single Malt Scotch Whisky

BottelaarGordon & MacPhail
Distillery / merkGlen Grant
SerieLicensed Bottling
LandScotland
RegioSpeyside
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Gedistilleerd1951
SmaakprofielBelegen en complex
Filling levelPerfect
€ 2.699,95-12%
€ 2.375,96

(0% BTW)

Slechts één verkrijgbaar

Glen Grant 1951

Ja u ziet het goed, deze Glen Grant is gedistilleerd in 1951. In 1951 was in Nederland de eerste televisie-uitzending, uiteraard in zwart-wit. Ook werd de zwarte bakelieten PTT telefoon ontworpen en niet onbelangrijk, Nederlands grootste volkszanger, André Hazes, werd geboren in 1951. Inmiddels is de tv 'iets' veranderd in ruim 70 jaar, hetzelfde geldt voor de telefoon en André Hazes horen we alleen nog in het café of op de radio.

Proefnotitie

Neus

Oud leer, zoete notenmix, toffee, balsamico azijn, donkere chocolade, ouderdom in de vorm van paddenstoelen en vochtig bos, maar ook pijptabak en shag. 

Smaak

Wauw, wat is dit mooi, anders dan alle andere whisky's ooit geproefd. Vol, kruidig, rond, in balans, maar iedere keer weer met andere smaken die in de mond tot uiting komen. Rook, tabak, teer, confiture, toast, snoepjes, toffee, aprikozen, marsepijn, chocolade, rood fruit, geel fruit, rijpe banaan. 

Afdronk

Middellang, maar wat een mooie smaak blijft er achter in de mond.

Het is niet exact duidelijk wanneer deze Glen Grant gebotteld is, maar waarschijnlijk ergens midden jaren 2000, wat de leeftijd op ongeveer 55 jaar brengt.

Meer over Glen Grant Distillery

Glen Grant is een gerespecteerde Schotse distilleerderij, gevestigd in Rothes in de Speyside regio, beroemd om zijn single malt Scotch whisky. De geschiedenis van de distilleerderij gaat terug tot 1840, toen de broers John en James Grant de distilleerderij oprichtten. De locatie werd gekozen vanwege het overvloedige aanbod van zuiver bronwater uit de nabijgelegen rivier en de toegankelijkheid van gerst uit de vruchtbare velden van Speyside. 

Door de jaren heen staat Glen Grant bekend om zijn innovaties in het distillatieproces, waaronder het introduceren van de purifiers door James 'The Major' Grant in de late 19e eeuw, wat bijdroeg aan de unieke, schone en frisse smaak van hun whisky. 

Tegenwoordig blijft Glen Grant een prominente naam in de whiskyindustrie, bekend om zijn lichte, fruitige en verfijnde smaken die kenmerkend zijn voor de Speyside single malts. Hun producten winnen regelmatig onderscheidingen en de distilleerderij trekt bezoekers van over de hele wereld aan, die komen om de geschiedenis en het productieproces te ervaren en om de unieke aard van hun whisky te proeven.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Glen Grant 1951

Glen Grant 1951

€ 2.699,95-12%
€ 2.375,96

(0% BTW)

Op voorraad