Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Antares Carmenère

Rode Wijn

Antares Carmenère
  • Antares Carmenère
  • Antares Carmenère

Antares Carmenère

Rode Wijn

Wijnhuis / merkAntares
DruivensoortCarmenère
LandChili
RegioCentral Valley
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12.5%
Oogstjaar2016
EAN7804350002362
Out of stock

Vina Santa Carolina werd in 1875 opgericht door Luis Pereira en hij noemde het bedrijf naar zijn vrouw, Dona Carolina Iniguez. Don Luis liet zich adviseren door Franse experts, zowel bij het bouwen van de kelders als het maken van de wijnen. Germain Bachelet, een beroemde Franse oenoloog, selecteerde wijnstokken in Bordeaux en bracht deze naar Chili.Tegenwoordig is Santa Carolina een zeer gerespecteerde naam in de Chileense wijnbouw. 

Het is een modern bedrijf, dat investeert in moderne techniek en eigentijdse opvattingen niet schuwt, maar tegelijkertijd beproefde tradities in stand houdt. Onder leiding van wijnmaakster Maria del Pilar Gonzalez zijn de wijnen de laatste jaren wat eleganter en fruitiger geworden. Volgens sommigen is dat te danken aan haar 'vrouwelijke touch'.

Deze Antares-wijn bestaat uit 100% Carmenère. Het sap wordt gedurende 5 dagen gefermenteerd in roestvrijstalen tanks met temperaturen tussen de 28ºC en 30ºC met behulp van bepaalde gisten. Na de fermentatie vindt de maceratie gedurende 10 dagen plaats onder 25ºC voor een ideale extractie van aroma's, smaken en kleuren. De druiven vinden hun oorsprong in de Maule vallei. 

Deze robijnrode wijn is zacht en rijkelijk vol in zijn smaak. De geur is complex maar perfect in harmonie met aroma's van pruimen, kruiden, zwarte peper en toffee.

Heerlijk bij vlees, curry's en kruidige gerechten.

Antares Carmenère

Antares Carmenère