Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Cloudy Bay Pinot Noir

Rode Wijn

Cloudy Bay Pinot Noir
  • Cloudy Bay Pinot Noir
  • Cloudy Bay Pinot Noir

Cloudy Bay Pinot Noir

Rode Wijn

Wijnhuis / merkCloudy Bay
DruivensoortPinot Noir
LandNieuw-Zeeland
RegioMarlborough
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2015
EAN9418408080011
Out of stock

Cloudy Bay Pinot Noir is een klassieke pinot noir, levendig en mooi in balans. Een kaleidoscoop van rood fruit en kersen, eikenhout en kruiden met zachte tannines. De druiven komen van 20 jaar oude stokken uit diverse wijngaarden in de zuidelijke Wairau vallei, waaronder de Mustang en Barrack wijngaarden. De typische kleibodem met een bovenlaag van alluviaal grind heeft een goede afwatering die in de droge zomermaanden de stress voor de delicate Pinot Noir wijnstokken minimaliseert. De druiven worden ’s nachts geplukt om intense fruitsmaken te maximaliseren. Drink de wijn licht gekoeld en proef de elegantie! 

 

Proefnotitie

Kleur: Lichte roodpaarse kleur met pruimkleurige tinten. 

Geur: Een breed geschakeerd krachtig bouquet met klassieke pinot noir geuren van roos, viooltjes, bessen, pruim en kers.  

Smaak: Het geconcentreerde palet is omlijst met rijpe, zijdezachte tannines, waardoor de wijn een soepel mondgevoel heeft. Tonen van eikenhout en kruiden dragen bij aan de complexiteit van de wijn.

Conclusie: Een lange, vlezige en soepele afdronk van een heerlijk aromatische wijn. 

 

Cloudy Bay Pinot Noir komt het best tot z’n recht bij een serveertemperatuur tussen 14 en 16 graden Celsius. De wijn heeft nog zeker tien jaar rijpingspotentieel. 
 

Cloudy Bay Pinot Noir

Cloudy Bay Pinot Noir