Lorgeril 1620 Cabernet Franc

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Lorgeril
Druivensoort
Cabernet Franc
Land
Frankrijk
Regio
Languedoc
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
14%
Oogstjaar
2017
EAN
3454781519683
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 8,32 (incl. BTW)

  € 7,40   -7%

- +

Voeg toe aan vergelijken

Volumekortingen

Aantal Korting U bespaart
3 10% € 2,06
6 20% € 8,26

Omschrijving

De wijn heeft een helderrode kleur. In de geur is de wijn krachtig en wordt gedomineerd door rood fruit vergezeld door kruiden en een hint van munt. In de mond ervaart u een goed gestructureerde karaktervolle wijn met veel rood fruit en kruidigheid. De wijn heeft fijne tannines met een aangename aanhoudende afdronk.

Extra info Lorgeril

De geschiedenis van de adelijke familie de Lorgeril gaat al vele eeuwen terug. Sinds 1620 wonen ze op het Chateau in het plaatsje Pennautier, dichtbij Carcassonne / regio Languedoc-Roussillon. In al die tijd is er natuurlijk veel veranderd, maar de wijnen die ze maken zijn al eeuwen beroemd. Ook Lodewijk XIII verbleef er korte tijd om dit te ontdekken.

Nicolas en Miren de Lorgeril (de 10e generatie) hebben in 1987 het bedrijf overgenomen en zelfs uitgebreid: naast de wijngaarden van het kasteel (AOP Cabardes) hebben ze ook domaines aangekocht in Roussillon, Saint Chinian en Minervois. Hierdoor bezitten ze 340 ha wijngaarden in de beste streken van Zuid Frankrijk. Deze wijngaarden bevinden zich voornamelijk op de hoger gelegen heuvels waardoor de druiven meer koelte krijgen in het warme klimaat van het Middellandse Zee gebied. Met hun aanpak willen Nicolas en Miren de Lorgeril een duidelijke signatuur zetten op de wijnen, die authentiek moeten zijn voor de Lanquedoc, het terroir goed moeten weerspiegelen, met daarbij steeds grootsheid, frisheid en elegantie in het achterhoofd hebbend.

Daarnaast is er een zeer nauwe samenwerking met een aantal wijnboeren in de regio, waarvan Nicolas en Miren de Lorgeril de wijnen heel erg goed vinden. Onder strenge normen worden ook die wijnen verkocht onder hun naam. Ook voor deze wijnen geldt, dat ze moeten voldoen aan wat zij zoeken in een wijn: het moet een plezier zijn om de Lorgeril wijnen te drinken; zowel voor de consument als de kenner. En dat betekent frisheid, elegantie en grootsheid.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0