Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Numanthia Termes

Rode Wijn

Numanthia Termes
  • Numanthia Termes
  • Numanthia Termes

Numanthia Termes

Rode Wijn

Wijnhuis / merkNumanthia
DruivensoortTinta de Toro
LandSpanje
RegioToro
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol15%
Oogstjaar2014
EAN8437005360044
Out of stock

Termes is de eerste expressie van het typische Toro terroir van Bodega Numanthia. De wijn is vernoemd naar het dorpje Tiermes, dat zich net als Numancia verzette tegen de Romeinse bezetting. Termes is een stijlvolle, levendige wijn van de Tinta de Toro druif, afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken. De extreme weersomstandigheden in de Toro regio – slechts 350 tot 400mm neerslag per jaar, verzengend hete zomers en bijtend koude winters – leveren druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Na een langdurige vergisting met de schillen, rijpt de wijn 14 maanden in Franse eikenhouten vaten. Het resultaat is een krachtige harmonieuze wijn met nog een mooie levendige frisheid vol fruit. 
 
De oogst van 2014 is mooi in balans door overvloedige regen in april en mei en een mooie milde zomer. De droge en warme augustusmaand zorgde voor optimale rijpingscondities met wat regenstormen in september die voor het laatste noodzakelijke vocht zorgden. De oogst duurde lang, van 16 september tot en met 24 oktober, mede door onderbrekingen vanwege regenachtige dagen. De volledig rijpe druiven waren van hoge kwaliteit. Door het gebrek aan stress voor de stokken zijn frisse aroma’s en milde tannines bewaard gebleven en heeft de wijn een mooie gebalanceerde zuurgraad. De Termes 2014 is met nog 9 maanden flesrijping op de markt gebracht. 

 

Proefnotitie

Kleur: Helder granaatrood met paarse glinsteringen. 

Geur: Een frisse en jonge neus met tonen van aardbei, rode bessen en een vleugje munt. 

Smaak: Na een zeer ronde eerste indruk, ontwikkelt de wijn zich in al zijn intensiteit, vol kracht en harmonie. De zintuigelijke sensaties zijn fris en levendig met veel fruit en aromatische tonen van kruiden.   

Conclusie: Een lange, levendige afdronk vol fruit. 

Numanthia Termes

Numanthia Termes