Ramón Roqueta Tempranillo

Rode Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Ramón Roqueta
Druivensoort
Tempranillo
Land
Spanje
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
13.5%
Oogstjaar
2017
EAN
8411106064100
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

De geschiedenis van de familie Roqueta gaat terug tot de twaalfde eeuw, maar er zijn aanwijzingen dat ze al tijdens de Romeinse overheersing actief waren in de wijnbouw van het Catalaanse Plá de Bages. Pas toen Don Ramón Roqueta Torrentó in 1898 in het plaatsje Manresa een winkel opende om daar zijn producten te verkopen, begon de wijnproductie op commerciële basis. De bodega in Plá de Bages is geworteld in de tradities van de streek waar de familie Roqueta zich al generaties lang mee verbonden voelt. En hoewel het domein inmiddels 54 hectare omvat en de kelders zijn uitgerust met de modernste technologie, staat ook bij Don Ramóns nazaat Valentí respect voor traditie centraal en verraden de wijnen modern, fruitig en soepel - allerminst hun Catalaanse herkomst.

Klimaat/Terroir

Een mediterraan klimaat. De bodems bestaat uit voornamelijk leem en klei.

Vinificatie 

Dit is een semi-crianza wijn die na 15 dagen schilinweking en vergisting één maand rijpt in barriques van Frans en Amerikaans eikenhout.

Druiven

Tempranillo.

Geur & Smaak

Rijp rood en zwart fruit, lichte aroma’s van eikenhout, wat drop en chocola, en een zachte, romige structuur.

Serveersuggestie

Allround wijn, lekker bij onder andere pasta’s en verschillende vegetarische of vleesgerechten.

Weetje

Het eikenblad op het etiket symboliseert kracht en vernieuwing, het wiel herinnert aan de traditionele manier van druiven plukken, de vurige vlam staat voor familie en een veilig thuisfront. Druiven vormen de pure expressie van het ambacht.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0