Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Baron de Ley Tres Viñas Blanco Reserve

Witte Wijn

Baron de Ley Tres Viñas Blanco Reserve
  • Baron de Ley Tres Viñas Blanco Reserve
  • Baron de Ley Tres Viñas Blanco Reserve

Baron de Ley Tres Viñas Blanco Reserve

Witte Wijn

Wijnhuis / merkBarón de Ley
DruivensoortViura, Malvasia, Garnacha Blanca
LandSpanje
RegioRioja
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12.5%
Oogstjaar2016
EAN8420347292937
Out of stock

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Zij kochten een voormalig klooster met omringend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja, waar meer dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 200 hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten.

Klimaat/Terroir

Gematigd klimaat met zowel invloeden van de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee. De wijngaarden liggen op terrassen aan de oevers van de Najerilla, een zijrivier van de Ebro. De bodem bevat veel klei.

Vinificatie 

De druiven worden handmatig geoogst en apart geperst en in roestvrijstalen tanks vergist. De drie afzonderlijke wijnen rijpen daarna 12 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten. Pas na de houtrijping volgt de assemblage en de botteling.

Druiven

Viura, Malvasia, Garnacha Blanca. 

Geur & Smaak

Complexe, maar levendige wijn met geel fruit, kweepeer en honing. In de smaak amandelen, kruiden en limoen. Het fruit en de mineraliteit zijn perfect in balans en geven deze wijn een krachtige, aromatische en licht ziltige afdronk.

Serveersuggestie

Te serveren bij klassieke bereidingen van zalm, witvis in roomsaus, gevogelte of bereidingen van kalfsvlees.

Weetje

De naam ‘Tres Viñas’ betekent ‘drie wijngaarden’ en refereert aan de drie verschillende druivenrassen die voor deze wijn gebruikt worden. Malvasia zorgt voor net wat extra romigheid en rondeur, Garnacha geeft de wijn structuur en kruidigheid.
 

Baron de Ley Tres Viñas Blanco Reserve

Baron de Ley Tres Viñas Blanco Reserve