Adrien Camut 12 years
Nieuw

Adrien Camut 12 years

Distillery / merk
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
41%
Leeftijd
12 years
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 97,95 (incl. BTW)

  

- +

Sinds 1800 kweekt de familie Camut 46,5 hectare appelbomen in de Pays d'Auge, het beste gebied voor Calvados.

In Normandië worden 800 soorten appels geteeld; de familie Camut kweekt er ongeveer 25, die allemaal met de hand worden geoogst wanneer ze optimaal rijp zijn, tussen oktober en half december. 

Hoewel peren zijn toegestaan in Calvados worden alleen appels geteeld op het Camut landgoed gebruikt in Camut Calvados.

Cider wordt gemaakt van deze appels en rust 10 tot 11 maanden in eiken vaten. In september wordt de cider dubbel gedistilleerd met twee van de houtgestookte distilleertoestellen van het landgoed. Één van de twee distileertoestellen is al ruim 75 jaar oud. De cider gaat na distilleren op 63% alcohol in de vaten. Gedurende de eerste 2 jaar wordt de Calvados regelmatig van het ene naar het andere vat overgeheveld om oxidatie te bevorderen. Er worden geen nieuwe vaten gebruikt; de meeste hebben hun oorsprong in Limousin en zijn gemiddeld 50 jaar oud.

Voor zijn derde verjaardag wordt de Calvados in grote houten vaten of foudres gelegd. Deze worden altijd voor 2/3 tot 3/4 gevuld, wat de constante uitwisseling van zuurstof mogelijk maakt. De Calvados is uiteindelijk zo natuurlijk mogelijk. Tijd heeft deze rijke, weelderige alcoholen zacht gemaakt.

Proefnotitie:

Aroma's van gebakken appel, honing, room, specerijen. 

Gelaagde tonen van rokerige groene appel in de smaak.

Toont veel lengte voor zijn relatief jonge leeftijd.

Lange zuivere afdronk.

16 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0